Haberler

Kayseri 2015 genel seçim İlçe sonuçları (Kayseri oy dağılımı)

Kayseri il ve ilçeleri 2015 genel seçim sonuçları. 7 Haziran Pazar Kayseri ili genelinde seçim sonuçları tüm detayları ile birlikte en iyi grafikler farkı ile bu adreste. Kayseri'de sandıkların açılmasının ardından sonuçlar en hızlı şekilde grafiklere yansıtılacaktır.

Kayseri ili 2015 genel seçim sonuçları. Aylardır Türkiye'nin kilitlendiği 2015 genel seçimleri sonuçlandı. Kayseri ili ve Yurt genelinde seçim sonuçları açıklanmaya başlıyor. Sandıkların YSK'ya teslim edilmesi ile birlikte sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak. Kayseri ili ve ilçelerinde genel seçim sonuçlarını en hızlı şekilde görüntülemek için seçim sayfamızı ziyaret edin. 

Kayseri'de önceki genel seçimlerin en yüksek oy ortalamasını alan partisi Adalet ve Kalkınma Partisi oldu. 2011'de yapılan ve partilerin Parlamento'daki temsilcilerini belirleyecek seçimlerde AKP Kayseri ilinde %64,94 oy toplayarak bölgenin en fazla milletvekili çıkaran partisi oldu. Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Mustafa Elitaş, Pelin Gündeş Bakır, Sadık Yakut, Yaşar Karayel ve Taner Yıldız'dan oluşan 7 kişilik milletvekili listesi Kayseri'den Parlamento'ya girdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ise birer adayla Kayseri'den vekil çıkarmayı başaran iki parti oldu. 

Kayseri ilçeleri ve genelinde oy dağılımı; 

KAYSERİ BŞ.  
AKKIŞLA  
BÜNYAN  
DEVELİ  
FELAHİYE  
HACILAR  
İNCESU  
KOCASİNAN  
MELİKGAZİ  
ÖZVATAN  
PINARBAŞI  
SARIOĞLAN  
SARIZ  
TALAS  
TOMARZA  
YAHYALI  
YEŞİLHİSAR 

İlçe ilçe detaylı oy oranlarını görmek için linke tıklayın.  

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Türkiye Kayseri Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title