Haberler

Çanakkale seçim sonuçları 2015, 7 Haziran genel seçim

7 Haziran seçim sonuçları. Çanakkale 2015 seçim sonuçları sonrası bölgede son durum. Çanakkale ili ve ilçeleri seçim sonuçları anlaşılır görseller ile birlikte haberler.com seçim sayfasında. Türkiye genelinde seçim heyecanı en yeni gelişmelerle bu adreste..

Çanakkale 7 Haziran seçim sonuçları. Çanakkale ili ve ilçeleri 2015 genel seçim sonuçları. Ege'de seçim sonuçlarının nasıl olacağı en çok merak edilen illerden biri Çanakkale. Bölgede Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında rekabet söz konusu. 2009 yılından bu yana yapılan seçimlerin analizi yapıldığında Cumhuriyet Halk Partisi diğer partilere göre bir adım önde. 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi bölgede en çok oyu aldı. Ancak Ak Parti'nin de bölgede ağırlığı söz konusu. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti bölgede en çok oyu alan parti olmayı başarmıştı.

Önceki genel seçimlerde Ak Parti %41.54 oy alırken Cumhuriyet Halk Partisi %39.46 oy oranıyla ikinci parti oldu. Bu sonuçların ardından her iki partiye de Meclis'e iki isim gönderme hakkı doğdu.

KÖŞK SEÇİMLERİNDE İHSANOĞLU ÖNDEYDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti'nin adayı Erdoğan oyların %41,90 gibi büyük bir kısmını alsa da çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu %55,37 oy oranıyla Erdoğan'ın önünde yer aldı.

Çanakkale ilçeleri seçim sonuçları;

Çanakkale (il merkezi)
Ayvacık
Bayramiç
Biga
Bozcaada
Çan
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gökçeada
Lapseki
Yenice

Bu ilçelerde detaylı oy dağılımını görüntülemek için linke tıklamanız yeterli. 

 - TIKLA ÖĞREN

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Ak Parti Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title