Haberler

Antalya 7 Haziran seçim sonuçları - 2015 Antalya

Antalya 2015 genel seçim sonuçları ve bölgeden sıcak seçim haberleri. 7 Haziran Antalya seçim sonuçları sonrası bölgeden son dakika gelişmeler ve Antalya ili oy dağılımı.

Antalya geneli seçim sonuçları. 7 Haziran Antalya seçim sonuçları sonrası bölge bölge oy dağılımı. Bir önceki genel seçimlerde Ak Parti'nin %39.37 oy oranıyla 1. parti olduğu Antalya'da her dönem seçimler çekişmeli geçiyor. Kıyı bölgelerinde yıllardır üstünlüğü elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi Antalya'da hakimiyetini kaybetmiş gibi görünse de %33.27 oy oranıyla hala çok büyük bir kesime hitap ediyor. Bu iki partiyi Milliyetçi Hareket Partisi % 20.88 oy oranıyla 3.sıradan takip ediyor.

Anayasa Referandumu %54,21 EVET oyuna karşılık % 45,79 HAYIR oyu ile sonuçlanmış ve Ak Parti 2010 yılında da Antalya'dan istediğini almıştı. Antalya Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sonrası ise Recep Tayyip Erdoğan %41,63 , Ekmeleddin İhsanoğlu %53,08 ve Selahattin Demirtaş %5,30 şeklinde bir tablo ortaya çıkmıştı.

ANTALYA'NIN İLLERİ

ANTALYA BŞ. * AKSEKİ * AKSU * ALANYA * DEMRE * DÖŞEMEALTI * ELMALI * FİNİKE * GAZİPAŞA * GÜNDOĞMUŞ * İBRADI * KAŞ * KEMER * KEPEZ * KONYAALTI * KORKUTELİ * KUMLUCA * MANAVGAT * MURATPAŞA * SERİK

 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Antalya Gündem Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title