Haberler

Ankara ilçeleri ve Mamak seçim sonuçları (2015) Mamak oy dağılımı

Ankara Mamak 2015 genel seçim sonuçları. 07.06.2015 tarihli Türkiye genel seçimlerinde Ankara Mamak ilçesi oy dağılımı Mamak ve Ankara ilçeleri 7 Haziran seçim sonuçları.

Ankara Mamak 2015 genel seçim sonuçları. 07.06.2015 tarihli Türkiye genel seçimlerinde Ankara Mamak ilçesi oy dağılımı Mamak ve Ankara ilçeleri 7 Haziran seçim sonuçları.Mamak'ta 2014 yerel seçimlerinde %47,9 ile göreve gelen Ak Parti Belediyesi hizmet vermekte. Bölgede bundan önceki genel seçimlerde ilk 3 sıra 1.AKP %49,71, 2.CHP %34,15 ve 3. MHP %11,7 şeklinde sıralandı. Ankara Mamak'ta geçmiş ve 2015 genel seçim sonuçları için ilgili bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

Mamak, Ankara'nın metropol ilçelerindendir. Bulundurmuş olduğu askeri birlik ve ceazevi ile adı özdeşleşmiştir. İlçe 65 mahalleden oluşmaktadır. Mamak'ın nüfusu 2014 sayımlarına göre 587.565 kişidir.

Mamak ilçesinin kuruluşu 1200’lü yılların ikinci yarısına rastlar. Kurucuları ise Ahilerdir. Ankara’da hüküm süren Ahi Hükümeti, değişik mekânları kuran ve yönetenlerin isimlerini o mekanlara verirler ve bu bölgeler, orayı idare eden Ahi büyüklerinin isimleri ile anılırlardı. Ahi Mamak, Ahi Etimesgut, Ahi Tura gibi… Mamak’ta ahiler tarafından kurulan çiftliği de Ahi Mamak yönetmiş ve buraya ismini vermiştir. Ankara’nın Osmanlılara geçmesinden sonra ise buradaki çiftliğe Tahir isminde bir komutan atanır. Kaynaklarda bu komutanı Tahir Mamak olarak görürüz.

Mamak’ın tarihi, Anadolu’nun tarihi ile özdeştir. Mamak-Kayaş’ta yapılan araştırmalarda Anadolu’nun oluşum tarihine rastlarız. Prof. Dr. Kurt LEUCHS, Kayaş’ta 1932 yılında yapmış olduğu araştırmalarda Anadolu’nun oluşumuna katkı sağladığı bilinmektedir.

Bölgemizde yapılan araştırmalar tarihe ışık tutmuştur. Max Pfannenstiel, Hüseyin Gazi Dağı çevresinde yaptığı araştırmalarda 5 cm’lik bir bıçakla birlikte Mamak tarihine ışık tutacak başka eşyalar da bulur. Kutludüğün, Ortaköy, Gökçeyurt ve Kızılca çevresinde Romalılar dönemine ait bazı tarihi eser kalıntılarına da rastlanmıştır. Kutludüğün Beldesi’nde bulunan bir eser bugün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmektedir. Yine Kutludüğünde çıkan bazı tarihi eserler eski belediye binası önünde sergilenmektedir. Ortaköy ve Gökçeyurt mahallelerinde bulunan erken Roma dönemi kalıntıları da camilerimizi süslemektedir.


 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Ak Parti Türkiye Mamak Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title