Haberler

Görüntüleri Sildiği İddia Edilen O Bilirkişinin Yargılanmasına Başlandı

Eskişehir’de Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın faillerini yakalamak için elde edilen güvenlik kamera görüntülerinin bir kısmını sildiği iddia edilen bilirkişinin yargılanmasına başlandı.

Eskişehir'de Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın faillerini yakalamak için elde edilen güvenlik kamera görüntülerinin bir kısmını sildiği iddia edilen bilirkişinin yargılanmasına başlandı.

Eskişehir'de Gezi Parkı olayları sırasında darp edilmesi sonucunda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın faillerini yakalamak için fırın, otel ve bir işletmeden alınan görüntülerin incelenmesi için bilirkişi tutulması kararlaştırılmış, ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı S.U. bilirkişi olarak atanmıştı. Kendisine verilen hard disklerde bulunan Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntüleri sildiği iddia edilen S.U. hakkında 'Görevi Kötüye Kullanmak' suçundan ötürü dava açılmıştı. Açılan davanın iddianamesinde savcı sanık hakkında 1 yılda 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz sanık S.U.'nun yargılanmasına başlandı. Duruşmada sanığın yanı sıra, avukatlar hazır bulundu. Duruşmada kendisini savunan sanık S.U., savcılık atamasıyla bilirkişi olarak görevlendirildiğini söyledi. Kendisine verilen güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu hard diskleri rapor düzenlemek amaçlı bilgisayarına taktığını ifade eden S.U., konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Herhangi bir veri göremedim. Bu kez hard diskleri kamera cihazına takarak cihazın menüsünde görmek istedim ancak yine göremedim. Bu işlemi 2 kez tekrarladım. Silinme işlemlerine karşı kurtarma programlarını çalıştırdım. Veri göremeyince de 'veri görülememiştir' diye rapor düzenledim. Daha sonra basından takip ettiğim kadarıyla jandarma kriminal raporunda 'cihaz tarafından formatlama yöntemiyle veri silme işlemi yapılmıştır' ibaresini okudum. Cihaz üzerinde bir formatlama ve silme işlemi yapmadığımdan emin. Jandarmada raporundaki bu ifadeyi okuduktan sonra cihazın aynısından satın aldım. Bilgisayarıma taktığımda 'disk formatlanıyor' yazısını gördüm. Sonra ürünün ithalatçı firmasından cihazın otomatik formatlama işlemini sordum ve onlar da bu durumu doğrulayan imzalı yazı gönderdi. Ben işin uzmanı olarak eğer yok etme amaçlı hareket etseydim diğer disklerde yapılan değişikliklerden bahsetmezdim. Kötü niyetli olsaydım ekmek fırınındaki verileri yok ederdim. Bu duruma da düşmezdim. Jandarma kriminal veya en iyi bilişim imkanlarına sahip olan yerler bile görüntüyü asla bulamazdı. Ekmek fırınından elde edilen disklerde hiçbir şekilde veriyi okuyamadığım için silinme ihtimalini düşünmedim. Kötü niyetli olsaydım formatlama işlemini geçmiş kayıt dosyasından silerdim ve kimse o verileri bulamazdı."

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ali İsmail Korkmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title