Haberler

    Gizemli Çukurlar Artabilir!

    Rusya'da ortaya çıkan ve nedeni halen anlaşılamayan dev çukurlar şaşırtmaya devam ediyor!

    Siberya'nın, "Dünya'nın sonu" anlamına gelen, Yamal Peninsula bölgesi, her an daha "çukurlu" bir hale gelebilir. Geçtiğimiz Temmuz ayında yaklaşık 80 metre genişliğinde bir kraterin ortaya çıktığı bölgeyi araştıran Russian Academy of Sciences (RAS) bilim insanları, bölgede benzer yapıda yeni kraterler de oluşabileceğini söylüyor.

    Siberian Times'ın haberine göre, B2 olarak tanınan büyük kraterin çevresinde 20 adet su dolu "bebek krater" ortaya çıkmış durumda. RAS bağlantılı Oil and Gas Research Institute'dan Vasily Bogoyavlensky, daha da fazla kraterin oluşmasının an meselesi olduğunu tahmin ediyor. "Bunu mantarlara benzetiyorum: Bir mantar bulduğunuzda, çevrede birkaç tane daha olacağını emin olabilirsiniz" diyen Dr. Bogoyavlensky, "Tahminim 20-30 veya daha fazla kraterin oluşacağı yönünde" şeklinde tahmin yürütüyor.

    Bu çukurların (ya da kraterlerin) sebebinin ne olduğu ise halen kesin değil. Antipayuta'da yaşayan bazı kişiler, kraterlerin birinin etrafında parlak bir ışık gördüklerini söylerken, Yamal bölgesindeki bazı kişilerse sarsıntı hissetlerini söylemekte. Rus bilim insanlarına göre ise durumun sebebi metan.

    Bogoyavlensky, gaz salınımının ve muhtemelen patlamalarının, bu kraterleri yaratmış olabileceğini düşünüyor. Söylediğine göre, Arktik arazide oluşan bir erime, yeraltı gaz kaynaklarının dışarı çıkmalarına sebep olmuş olabilir. Daha önce de araştırmacılar tarafından Yamal göllerinde, göl tabanından gazın açığa çıkması ve yükselmesinin gözlenmiş olması da, Bogoyavlensky'nin teorisini destekliyor.

    Bogoyavlensky, çukurların araştırılmaları gerektiğini ancak bu araştırmanın araştırmacılar için tehlikeli olduklarını söylemekte. Bu yüzden şimdilik çukurlar, sadece helikopter ile gözlemleniyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Rusya Federasyonu Times Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title