Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yetenek taramasıyla binlerce öğrenciyi spora yönlendiriyor

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme' projesi kapsamında Elazığ'da 30 bin öğrencinin yeteneği tarandı. Öğrencilerin yeteneklerine uygun spor branşlarına yönlendirilmesi amaçlanıyor.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı, yetenek taramasıyla binlerce öğrenciyi spora yönlendiriyor

Elazığ'da 30 bin öğrencinin yeteneği tarandı

ELAZIĞ - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları Elazığ'da da tespit edilmeye devam ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" projesi çerçevesinde ilköğretim 3. sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taraması programı tüm hızıyla devam ediyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uzman antrenörler eşliğinde yapılan yetenek taramasında yapılan testler ve ölçümler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın veri havuzunda toplanıyor. Daha sonra yapılacak olan değerlendirmeler ve temel spor eğitimleri ile çocukların yetenekli oldukları spor dalları tespit edilip yönlendirmeleri yapılıyor. Bu çerçevede depremler ve pandemi dönemi yıllarını da kapsayan Elazığ'da 2017 ile 2024 yılları arasında ortak tarama sonucu yaklaşık 30 bin öğrenci tarandı ve yeteneği tespit edilenler ise sporcu kimliği geliştirme eğitim program ile spora yatkın bulunarak ilgili branşlara yönlendirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda geniş ve kapsamlı olarak yıl boyunca verilecek olan eğitimleri içeren ve eğitimler sırasında ve sonunda test ve ölçümlerin yapıldığı 'Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı' devam edeceği belirtildi.

Program sonucunda spor branşlarına yönlendirmeye esas bilgiler değerlendirilerek sporcuların yeteneklerine uygun olan branşlara yönlendirilmesi sağlanması amaçlandığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Abdulsamet Eren, "Yetenek taraması projesi devam ediyor. bakanlığımızın sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi devam etmektedir. Bu yıl 3'üncü sınıfların tamamını tarama hedefi koymuştuk. Yaklaşık 9 bin 500 öğrenci hedefimizin 7 bini tarandı. Yıl sonuna kadar bu rakamın tamamına ulaşılmış olacak. 2017 yılında başlayan projemiz şu anda tüm hızıyla devam ediyor ve 30 bin civarında Elazığlı öğrenci tarandı. Bu taranan öğrencilerin içerisinde çok yetenekliler oldu. Biz bunları bir çok branşa yönlendirdik. Ülkemizin gelecekteki milli bayrağı dalgalandıracak ve ay yıldızlı formayı giyecek çok yetenekli sporcularımız çıkmaya başladı. Bu açıdan sportif taramayı ve yetenek taramasını önemsiyoruz. Uzman kadromuzla birlikte Elazığ'da bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz" dedi.

Yetenek taramasına katılan öğrencilerden Mustafa Bukra Demir, "Üçüncü sınıflarla birlikte geldik. Burada koştum. Yeteneğimizi bulmak için geldik. Basket topunu atma ve koşuyu çok iyi yaptım" diye konuştu.

Öğrencilerden Beril Yüzbaşı ise, "Üçüncü sınıfa gidiyorum. Burada koştuk, zıpladık ve top attık. Bence ben iyi yaptım. Benim isteğim jimnastik veya tenis olmasıdır. Burada herkes kendi yeteneğiniz keşfetmek için geliyor. Kendi boyunu, kilosunu, koşmasını ve top atmasını ölçüyor. Sonrasında ise yeteneğini görüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Türkiye Gençlik Elazığ Spor Spor Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title