Haberler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri isimleri: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan şehirler hangileridir? Güneydoğu Anadolu Bölgesi haritası!

Güncelleme:

Ülkemizin güneydoğusundaki coğrafi bölge olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerin isimleri ve haritası merak ediliyor. Türkiye'nin toplam 81 ili bulunuyor, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise toplamda 9 il bulunuyor. Peki, Güneydoğu Anadolu bölgesi illerinin isimleri nelerdir? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan şehirler hangileridir? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerin isimleri nedir? İşte tüm iller ve isimleri...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Güneydoğu Torosların güneyinden Suriye sınırına kadar olan yerleri kaplar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan iller ve haritası merak ediliyor. Peki, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan şehirler hangileridir? Güneydoğu Anadolu Bölgesi haritası! Güneydoğu Anadolu'da bulunan iller nelerdir? Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri isimlerine yazımızdan ulaşabilirsiniz...

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ NEREDE, HARİTADAKİ YERİ NERESİ?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan bir coğrafi bölgedir. Aşağıdan haritadaki yerine bakabilirsiniz.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi haritadaki yeri:

Akdeniz Bölgesi illeri isimleri: Akdeniz Bölgesi'nde bulunan şehirler hangileridir? Akdeniz Bölgesi haritası! Akdeniz'de bulunan iller nelerdir?

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE BULUNAN İLLERİN İSİMLERİ NELERDİR?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toplamda 9 il bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerin isimleri şöyle:

  1. - Gaziantep
  2. - Diyarbakır
  3. - Şanlıurfa
  4. - Batman
  5. - Adıyaman
  6. - Siirt
  7. - Mardin
  8. - Kilis
  9. - Şırnak

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin toplam yüzölçümü 76,192 kilometrekaredir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ NÜFUSU KAÇ?

İçişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin nüfusu 8.576.391 'dir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem - Longtail

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi Güneydoğu Anadolu Türkiye Yaşam Haberler

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Bakmadan Geçme

Tunceli bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bartın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çanakkale bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kızılcık Şerbeti Meri kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisine Şebnem Bozoklu dahil oldu! Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Emekli maaşlarında son durum ne? Burdur bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Balıkesir bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bolu bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Aydın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bitlis bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Artvin bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bingöl bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Ardahan bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bilecik bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri!
AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title