Haberler

Özel'in neden erken seçim istemediği ortaya çıktı! Son ankette CHP'yi şoke eden sonuç

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinde yüzde 37.7 ile birinci parti çıkan CHP'de Genel Başkan Özgür Özel'in erken seçim çağrılarına neden olumsuz yanıt verdiğini gösteren bir anket sonucu ortaya çıktı. ASAL Araştırma'nın 2000 kişiyle gerçekleştirdiği ankette katılımcılara "CHP'nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel'in Türkiye'yi yönetmesini ister misiniz?" sorusu yöneltildi. Anketten yüzde 55,3 ile "Hayır" yanıtı çıkarken, yüzde 31,5 ise "Evet" yanıtını verdi.

ASAL Araştırma Şirketi, "Türkiye Siyasi Gündemi Nisan ayı Araştırması"nı yayımladı. Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Nisan ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı.

"CHP'NİN İKTİDARDA OLMASINI İSTER MİSİNİZ?"

20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "CHP'nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel'in Türkiye'yi yönetmesini ister misiniz?" sorusu yöneltildi.

Özel'in neden erken seçim istemediği ortaya çıktı! Son ankette CHP'yi şoke eden sonuç

CHP'NİN HİÇ BEKLEMEDİĞİ SONUÇ

Ankete katılanların yüzde 55,3'ü bu soruya "Hayır" yanıtı verirken, yüzde 31,5'lik kesim ise "Evet" yanıtını verdi. Ankette ortaya çıkan sonuç 31 Mart seçimleri sonrasında yapılan erken seçim çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i haklı çıkarır nitelikte.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel neden erken seçim istemediğini geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında böyle açıklamıştı; "Ben 31 Mart seçimlerinin sonuçlarından dolayı bir erken seçim tartışması başlatmayacağım dedim. Niye? Ben çıktım meydanlara, millete dedim ki AKP ve MHP'nin değerli seçmenleri, bu bir genel seçim değil yerel seçim. Bunlara sarı kart gösterin. Sizin sesinizi duymuyorlar. 10 ay önce oyu aldılar, bakın ne yapıyorlar dedim. Onların bize önemli kısmı oy verdi. Bu oy veren seçmenden oyu alıp, ertesi gün erken seçim dersen o demez mi hani bu yerel seçimdi. Hani sarı kart gösteriyorduk."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Türkiye Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500

Yorumlar (69)

gurbet gurbetci:

Sol cenaha memleket degil tavuk ciftligi emanet edilemez !!!

913
1428
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Bir sağcı olarak söylüyorum yıllarca sağ kesim yönetti de ne oldu? Atatürk 'ün kendi öz kaynaklarıyla yaptığı fabrikaları, demiryollarını, limanları, tarım ve hayvancılık politikalarının hangisini yaptık.Onun yaptıklarının kaçı yerinde duruyor nerede Bi araştır Bi sor kendine?

yanıt1008
yanıt686
Sinan Bulduk:

..hangi politika , hangi öz kaynaklar..sen sağı solu sadece yön olarak biliyorsun heralde..Hem sağcı hem atatürkcü olunmaz..

yanıt340
yanıt524
Ali Baba:

At hırsızı

yanıt91
yanıt55
sade vatandaş:

internetten arama yaptığınızda karşınıza asal araştırma şirketi hükümete olan yakınlığıyla biliniyor diye devam eden bir yazı çıkar gerisini söylemeye gerek varmı ...erken seçim olsa kim şoka gireceği belli muktedirler bu yüzden cesaret edip o kararı alamazlar

yanıt80
yanıt102
Güray Dilli :

1950 lerden bu yana sağ görüş iktidarda. Ne yaptılar , cep telefonu mu buldular ,marka değeri yüksek dünya markası mı icat ettiler. Hala göz yaşı orucu bozar mı tartışmasındayız. Ben ekonomistim diyen yönetiyor da başkası neden yönetemesin

yanıt100
yanıt110
recep kaya:

gercek yorum gercek lke

yanıt14
yanıt16
Nuri Aga:

Güray dilli arkadaş benim dediklerimi tercüme etmişsin. Ama sallayan çok baksana

yanıt22
yanıt16
Hsn:

Sol hükümetler arada koalisyon kursada evet genelde iktidarlar sağ parti oldu ama devletin tüm kademeleri ve kurumları buna askeri ve medyayıda dahil edelim sol ve kemalist yapının kontrolündeydi bunu herkes biliyor Erdoğan bu durumu biraz kırdı,asıl bu yapıyı devletin tamamından söküp atmak lazım

yanıt0
yanıt0
masteng aston:

2071 kadar reisle dewam.sonra oglu gecer basa.boyle iyi memnunuz.

151
443
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title