Haberler

Fransa'da kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi

Güncelleme:

Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için Fransa'da kullanılan oylar, Lyon'dan Türkiye'ye gönderildi.

Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için Fransa'da kullanılan oylar, Lyon'dan Türkiye'ye gönderildi.

Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarının 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy verme işlemi bugün sona erdi. Kullanılan oylar sandık komisyonu ve müşahitler nezaretinde mühürlenerek çuvallara konuldu ve diplomatik kurye eşliğinde Türkiye'ye gönderildi. Fransa'nın Lyon kentinden havayoluyla bugün Türkiye'ye gönderilen oylar, Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek.

YSK'dan yapılan açıklamaya göre, yurtdışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında son gün itibarı ile 1 milyon 817 bin 10 seçmenin oy kullandığı bildirildi. Yurtdışında 2018 yılına göre oy kullanan seçmenlerde bir artış olduğu gözlendi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçimlere Fransa'da ve yurtdışında ilginin yüksek olduğunu ve Türk vatandaşlarının her seçimde bilinçlenerek demokratik görevi yerine getirme konusunda sorumluluk duygusunun arttığını belirten Onaner, "Henüz katılım sayıları kesin olarak açıklanmadı ama bugün biliyorsunuz oy kullanma işlemi devam ediyor. İlk gündeki oy kullanma sayılarına bakarsak katılım oranında önceki seçimlere göre bir artış beklenebilir. Ama bu konuda net bir tahminde bulunmak, bir sayı telaffuz etmek bu aşamada yanlış olur. Zaten Yüksek Seçim Kurulu'muz gerekli açıklamayı yapacaktır" dedi.

Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe ise, "Yurtdışındaki seçmenlerimizin bulundukları ülkelerde oy kullanmalarına büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede de Paris Başkonsolosluğumuzda 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemlerinin artık son saatine yaklaşmış bulunmaktayız. Bugün 13'üncü gün ve 27 Nisan'dan bu yana sabah 09.00 akşam 21.00 saatleri arasında vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösterdiler ve 2014 yılından beri vatandaşlarımıza tanınan bu hak çerçevesinde bu defa en yüksek katılım oranını bekliyoruz. Şu saat itibariyle zaten bunu geçtiğimizi biliyorum ama günün sonunda en son rakamlar toplandığında bu rekoru yenilemiş olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bu sene ilk defa başka şehirlerde de seçim merkezi oluşturduklarını belirten Belentepe, "Orada da geçtiğimiz hafta boyunca vatandaşlarımız oylarını kullanabildiler. Şu saat itibarıyla gayet güzel, huzurlu, sakin ve düzenli bir şekilde seçimlerimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kapanışta da artık burada el birliği içinde burada görev alan sandık görevlileri ve komisyon üyeleriyle birlikte artık son torbaları kapatıp ülkeye ulaştırmak üzere gerekli düzeni alacağız ve yarın da diplomatik torbalara koyduğumuz oyları ülkemize göndermek üzere gerekli tertibatı almış bulunmaktayız" diye konuştu.

Seçimin 13 günlük sürecinde sandık görevlileri, başkonsolosluk görevlileri ve komisyon üyelerine teşekkür eden Başkonsolos Serdar Belentepe, "Hakikaten böylesine Fransa'da en yüksek seçmen kaydına sahip olan Paris Başkonsolosluğu'muz görev bölgesinde böylesine yüksek rakamlarla çalıştığımız yerde hakikaten son derece uyumlu, sorunsuz hareket ederek üzerlerine düşen bütün sorumlulukları yerine getiren arkadaşlar en güzel şekilde bu süreci tamamlamak üzereler" dedi. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milletvekili Türkiye Fransa Lyon Politika Haberler

Beştepe'deki zirveden çarpıcı detay! Erdoğan, Akşener'e 'Sizce seçimi neden kaybettik?' diye sormuş

Beştepe'deki zirveden çarpıcı detay! Erdoğan, Akşener'e "Sizce seçimi neden kaybettik?" diye sormuş

Aydın'da kızını sınava yetiştirmeye çalışan sürücü, trafik polisleriyle tartıştı! Valilik harekete geçti

Aydın'da kızını sınava yetiştirmeye çalışan sürücü, trafik polisleriyle tartıştı! Valilik harekete geçti

Esenyurt gece yarısı alev alev yandı! 8 araç ve iş yerini kundaklandı

Esenyurt gece yarısı alev alev yandı! 8 araç ve iş yerini kundaklandı

Bakmadan Geçme

BAYRAM HANGİ GÜN? Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? Arefe Günü ne zaman? KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU NE ZAMAN? #9997 2024 ön lisans KPSS ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? Kurban saat kaça kadar kesilir, akşam ezanından sonra kurban kesilir mi? Kurban hangi saatten sonra kesilmez? 11 Haziran 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? Emekli bayram ikramiye ödemesi yattı mı? 3 bin TL SSK - Bağkur - Emekli Sandığı Kurban Bayramı ikramiye ödeme günleri ne zaman? Selçuk Şirin kimdir? Halk Tv konuğu Selçuk Şirin kaç yaşında, nereli? Selçuk Şirin biyografisi! Polonya- Türkiye maçı kaç kaç bitti? Polonya- Türkiye maçını kim kazandı? #9917 Tuvalette köpeği istismar ederken suçüstü yakalandı! Olay nerede oldu? Olay ne? Kurban kesim yerleri (pazarı) sabah saat kaçta açılıyor, akşam saat kaça kadar kesilir? Diyanet kurban kesim vaktini açıkladı! Survivor finalinde ilk finalist kim oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 11 Haziran 2024 SALI YAYIN AKIŞI! #128250 Bugün kanallarda ne var? Show, TV8, NOW, Kanal D, Star TV, ATV, TRT 1 GELİNİM MUTFAKTA 11 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Kurban kesmek yerine sadaka verilir mi? Kurban Bayramında kurban kesemeyen ne yapmalı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 11 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta 2024? Mayıs ayı FED faiz kararı ne olur?
Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze'deki ateşkes kararına ilk yorum: Katliamın sona ermesi bakımından önemli bir adım

Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze'deki ateşkes kararına ilk yorum: Katliamın sona ermesi bakımından önemli bir adım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title