Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Güncelleme:

Yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir" dedi.

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde 2023 yılına ilişkin doğum istatistikleri yer aldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilerde yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çekti.

"2023 YILI DOĞUM İSTETİSTİKLERİ ENDİŞE VERİCİDİR"

İstatistiklerin endişe verici olduğunun altını çizen ve bu süreci Türkiye açısından varoluşsal bir tehdit ve felaket olarak nitelendiren Erdoğan, "Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını müşahede ediyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde artık toplumlar yaşlanıyor. Yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artarken, evlilik oranları buna bağlı olarak hane başına düşen çocuk sayısı azalıyor. Evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor. 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir" dedi.

"TÜRKİYE İÇİN TEHDİTTİR, FELAKETTİR"

Ülke olarak nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altında olduğumuza dikkat çeken Erdoğan, "Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Açık söylüyorum bu Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Maalesef zaman öngörülerimizde bizi haklı çıkardı. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür bunu korumak zorundayız. Önümüzdeki dönem bu konularda daha kararlı olacağız" şeklinde konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Bebek Politika Güncel Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (185)

Fatih KAZAK:

Bir tarafta en fazla 2 çocuk yapan neslimiz. Bir tarafta misafir oldukları ülkede 5 er 10 ar üreyen Suriyeli Afganlı nüfus. Gelecek gerçekten endişe verici.

1971
44
yanıtYanıtla
Deniz Yolat:

Ülkemiz için çok büyük bir tehdit .

yanıt656
yanıt29
VEFA:

Bunları bir taraftan Avrupa devletleri aman bize göndermeyin, size yakışır, sizde kalsın diyerek fonluyor. Bir taraftan devlet milyar dolarlar harcıyor. Her taraf bunlardan geçilmiyor. Ülke yansa umurlarında değil, saçlarını tarayacaklar. Üremeleri için en uygun koşullar ülkemizde kendilerine sağlanıyor. E o zaman geriye ne kalıyor. Çocuk yapmak...

yanıt444
yanıt10
Canset:

Kim misafir kardeşim? Asıl misafir bizleriz. Onlar artık ev sahibi maalesef.

yanıt521
yanıt17
Emre Şencan:

Amaçları o zaten amaçlarına yaklaşıyorlar

yanıt279
yanıt10
Ali Ali:

Sadece misafirler degil. Doğu'da öyle devam ediyor. Olay MADDI değil rahatlık. MADDI olsaydı AVRUPA-JAPONYA-ABD de rakamlar 1.5 un altinda olmaz rahat 3 olmaliydi. Ama tam tersi olduğuna göre PARASAL değil RAHATLIK istiyoruz

yanıt73
yanıt57
Haci Taştan:

Asil tehdit bu ama islerine geliyir. Dogan tc vatandasi oluyor. Gelenede zaten vatandaslik veriliyo yakinda parti kurup belediye baskani adayida olurlar secim kazanmaknugruna millet vekikide yapilirlar

yanıt135
yanıt7
Zulkarneyn :

açken kalkmıyor reis

1270
8
yanıtYanıtla
Eko cCc:

En güzel yorum. Helal kardeş

yanıt52
yanıt5
Hek Tor:

Karar vermek lazım, ekonomisi sayesinde doğumların azalması mı, yoksa sayesinde müslüman sayısındaki azalma mı DAHA ENDİŞE VERİCİ...

yanıt13
yanıt4
Tüm 185 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title