Haberler

Kırgızistan Kültür Günleri Ankara'da Başladı

Güncelleme:

Kırgızistan Kültür Günleri'nin açılışı, Ankara'daki Büyük Tiyatro'da düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programda Kırgız el sanatları sergilendi, geleneksel müzik dinletisi yapıldı ve Kırgız öğrencilerin mini bir defilesi gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, ikili ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

KIRGIZİSTAN Kültür Günleri'nin açılışı, Ankara'daki Büyük Tiyatro'da düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Kırgızistan Kültür Günleri'nin açılışının yapıldığı programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ve Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Timurlan Azhymaliev'in yanı sıra davetliler katıldı. Program kapsamında, geleneksel Kırgız el sanatlarından örnekler sergilendi. Ardından Kırgız sanatçılar tarafından geleneksel çalgılarla müzik dinletisi icra edildi. Daha sonra Türkiye'de öğrenim gören Kırgız öğrenciler tarafından geleneksel elbiselerinin sergilendiği mini bir defile yapıldı. Bakan Yardımcıları Mumcu ve Azhymaliev, burada sanatçıların performanslarını izledi ve sergideki eserleri inceledi.

'İKİLİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ'

Programda açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Kırgızistan Kültür Günleri'nin ilkini düzenlediklerini söyleyerek, "Türk Dünyası'nda, aynı kandan, aynı coğrafyadan beslendiğimiz kültürel faaliyetlerin bir arada olduğu etkinlikler bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Özellikle Türk Dünyası'nın, Türksoy'un ve Türk Devletler Teşkilatı'nın bu dönemki katkılarıyla çok yoğun iş birlikleri içerisindeyiz. Burada bugün Kırgızistan Kültür Günleri'ni; Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı, Kırgızistan'ın 32'inci bağımsızlık yılı ve Cengiz Aytmatov'un 95'inci doğum yılı münasebetiyle gerçekleştiriyoruz. Biz, ikili ilişkilerin gelişmesine büyük önem veriyoruz. İki ülke arasındaki kültürel iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Batuhan Mumcu Büyük Tiyatro Kırgızistan Ankara Etkinlikler Sanat Kültür Diplomasi Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title