Haberler
Güncelleme:

Enginar soyarak asgari ücretin tam 4 katını kazanıyorlar

Aydın'ın Efeler ilçesine özel olarak gelen enginar soyucuları, her gün bin ila bin 200 enginar soyarak aylık kazançlarını asgari ücretin 4 katına çıkarıyor. Enginar soymanın kolay olmadığını belirten ekip üyeleri, tecrübenin önemini vurguluyor. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (7)

erkan yüksel:

SANKI ATOMU PARCALIOR ..ORTAK CIKMASIN DIYE ZOR DIYORLAR

77
18
yanıtYanıtla
SUNSET null:

yetenek, enginar soymak değil, kabuktan ayrılınca kararma yapar. zamanla yarış var.

yanıt22
yanıt0
Yusuf Aricioglu:

E başla o zaman hemen neyi bekliyorsun?

yanıt5
yanıt1
Hayri:

Dün pazarda soyulmuş enginar tanesi 40 lira diye görünce tezgahın önünde kalakaldım int te 60 lira tanesi bu ne ya demekki hayat göründüğünden de beter olmuş üretici yerden göğe kadar haklıdır ama bu bedeller üreticiye gidiyorsa allah bilir tanesini 5 liraya alıyolardır onlardan

29
0
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Üretici den kilosunu 5 - 10 liradan alıp tanesini 40 liradan köteliyorlardır.

yanıt17
yanıt1
Köfteci Jardel:

Ben bu işi yaptım. Elleri devamlı aynı pozisyonda çalıştırmaktan dolayı bilekten ameliyat oldum. Bir kere de elden ameliyat oldum. Kolay değil. Eller ve bilek mahvoluyor. Hep aynı pozisyonda makine gibi bu işi yapmaktan sırtınıza ve kollarınıza ağrılar giriyor. Bir arkadaşım da, çok kötü elini kesmişti. Bu iş için üretilen bıçaklar özel ve çok keskin. Ustura gibi. Çok dikkatli ve sabırlı olmak gerekiyor.

18
6
yanıtYanıtla
bekir yapici:

demekki bizde insan emegi ucuz cünki italyada bunun makinasi var, ben almanyada dünyaca taninmis beyaz esya üreten bir firmadan emekli oldum yillar önce Türkiyedeki tesislerin ilk kurulusunda bulundum montajda bantlari otamatik yapma yerine baslarina birer adam konmus dolunca dügmeye basip durduruyor veya yürütüyor müdürde almanyadan gelme niye ordaki gibi otamatik degil dedigimde hic unutmam beni cok yaralamisti bana Türkiyede isci otomatik sistemi kurma ve bakimdan daha ucuza geliyor demisti.

11
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title