Haberler

Yargıtay başkanı kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kim, kaç yaşında?

Güncelleme:

Yeni Yargıtay Başkanı seçildi mi, kim oldu ve Yargıtay Başkanı kimdir soruları gündeme geliyor. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Yargıtay Birinci Başkanının belirlenmesi için 25 Mart'ta başlayan seçimlerin 37'nci turunda Ömer Kerkez Yargıtay Başkanı seçildi. Peki, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kim, kaç yaşında?

Yargıtay başkanı kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kim, kaç yaşında? Yargıtay Başkanlığına yeni bir başkan atanması için Yargıtay'da heyecanlı bir seçim süreci yaşandı. Ömer Kerkez seçildi mi ve yeni Yargıtay Başkanı kim oldu merak ediliyor. Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay başkanı kim?

YARGITAY BAŞKANI SEÇİLDİ Mİ?

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Yargıtay Birinci Başkanının belirlenmesi için 25 Mart'ta başlayan seçimlerin 37'nci tur oylamasında 193 oy alan Ömer Kerkez Yargıtay Birinci Başkanı seçildi.

Yargıtay başkanı kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kim, kaç yaşında?Ömer Kerkez

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

01/07/1966 tarihinde Antakya'da doğmuştur. Antakya Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Trabzon'da yapmıştır.

Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlamış; sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığında Tetkik Hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

05/07/2017 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ömer Kerkez, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 14.02.2023 tarihinde Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmiş, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 14.05.2024 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilmiş olup halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Ömer Kerkez Ömer Kerkez Yargıtay Yargıtay Yargı Hukuk Gündem Politika Haberler

Belediye başkanına 'Kim bu Candaroğlu?' diye soruldu, iş insanı 'Benim' diyerek meclisi bastı

Belediye başkanına "Kim bu Candaroğlu?" diye soruldu, iş insanı "Benim" diyerek meclisi bastı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Gerginlik tırmanıyor! Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a zehir zemberek sözler

Gerginlik tırmanıyor! Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a zehir zemberek sözler

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title