Haberler

Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü?

Güncelleme:

Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Bülent Arınç'ın, Özgür Özel ile olan anısı ve Özel'e yönelik övgüsü merak konusu oldu. Arınç'ın Özel'i neden övdüğü ve bu durumun perde arkasında neler olduğu hakkında detaylar araştırılıyor.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon canlı yayınında CHP lideri Özgür Özel ile FETÖ tutuklusu bir akrabasının babasının cenazesinde yaşananları ilk kez anlattı. Arınç, akrabasının kelepçesinin çözülmesi için Özel'in devreye girdiğini belirterek, "O benim kahramanım. Özgür Özel benim hukukumu korudu. Ben bunu unutmam." ifadelerini kullandı. Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? İşte merak edilenler...

BÜLENT ARINÇ ÖZGÜR ÖZEL'İ NEDEN ÖVDÜ?

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir canlı yayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile olan bir anısını anlattı. Arınç, FETÖ'den tutuklu bir akrabasının cenazesinde yaşananları anlatırken, Özgür Özel için "O benim kahramanım." dedi.

Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü?

Bülent Arınç, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Arınç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i başarılı bulduğunu söyleyerek "Benim için çok önemli bir tarafı daha var." diyerek Özel'le ilgili anısını paylaştı.

FETÖ soruşturmasında tutuklanan, eski Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren babası Halit Tay'ın cenaze törenine özel izin alarak katılmıştı. 2016'daki cenazeye Bülent Arınç ve o dönemler CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de katılmıştı. Arınç o cenazede yaşananları ilk kez anlatarak, "Yani bunu hiçbir yerde de anlatmadım. Eşimin amcasının oğlu Manisa'da sağlık müdürüydü. Daha sonra işte KHK ile görevden alındı. Arkadan da tutuklandı, cezaevine girdi. Bizim amcamız, yani eşimin amcası o tarihlerde vefat etti. Amcamızın oğlunu elleri bağlı olarak cenazeye getirdiler. Özgür Özel de gelmiş. O zaman Manisa milletvekiliydi." dedi.

Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü?

"ÖZGÜR ÖZEL BENİM KAHRAMANIMDIR"

Arınç açıklamasının devamında, "Manisa'nın beş milletvekili var AK Parti'de, hiçbirisi yok orada. Ve bunlardan ikisi elinden tutup da milletvekili yaptığım insanlar. Ve bir tanesi de o köyün çocuğu. Onlar yok ortalıkta. Vali zaten yok. Başsavcı kaçmış. Her biri bir tarafa dağılmış. Ben gideceğim diye. Özgür Özel var, ben varım. Cenaze geldi, imam bulundu. Getirdiler amcamızın oğlunu. Jandarma var başında. 'Efendim, kelepçeleri çözemeyiz' dediler. 'Nasıl çözemezsiniz? Bu nasıl Allahuekber diyecek ya? Babasının namazını kılacağız. Zaten otuz tane jandarma var orada. Elini çözsen ne olacak?' dedim. 'Efendim biz böyle talimat aldık.' dediler. Allah bin kere razı olsun. O benim kahramanımdır." ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü?

"ÖZGÜR ÖZEL BENİM HUKUKUMU KORUDU"

Arınç şöyle devam etti: "Özgür Bey dedi ki, 'Başkanım lütfen siz karışmayın. Ben bu işi çözerim' dedi. Onlarla o tartışmaya girdi. 'Siz girerseniz işin içine bunu büyütürler' dedi. 'Ben onlarla mücadele edeceğim' dedi. Jandarma yine kabul etmedi. Valiyi aradı telefonla, Başsavcıyı aradı. Onlarla şiddetle münakaşa etti. 'Yaptığınız ayıptır' dedi ya. 'Yani bu çocuk babasının cenazesine gelmiş. Niçin Allahuekber demesine izin vermiyorsunuz? Kaçacağından mı korkuyorsunuz?' dedi. Sonunda merhamete mi geldiler, korkuya mı geldiler? Eller çözüldü. Çocuk 'Allahuekber' dedi. Babasının namazını kıldı. Şimdi hiçbir Ak Partilinin olmadığı bir yerde, her şeylerini bana borçlu olan insanların bile kaçarak, korkarak gelmediği bir yerde Özgür Özel benim hukukumu korudu. Ben bunu unutmam."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Bülent Arınç Özgür Özel 3.Sayfa Gündem Politika Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title