Haberler

Sanatçı Burcu Ünlü'nün 'Yansımalar' Sergisi Beşiktaş'ta Açıldı

Güncelleme:

Sanatçı ve küratör Burcu Ünlü'nün 'Yansımalar' sergisi, Beşiktaş'taki Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda ziyarete açıldı. Sergide yer alan 15 eser, gezdiği yerlerden esinlenerek oluşturuldu.

Sanatçı ve küratör Burcu Ünlü'nün "Yansımalar" sergisi, Beşiktaş'taki Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda ziyarete açıldı.

Ünlü'nün gezdiği yerlerden esinlenerek oluşturduğu sergide yer alan 15 eserin her biri ayrı bir bölgeyi temsil ediyor.

Sergiye dair AA muhabirine açıklamada bulunan sanatçı, eserlerini seyahat tutkusundan yola çıkarak oluşturduğunu belirterek, "Her eser farklı bir bölgeyi temsil ediyor, aslında eserler de şehirlerin yansıması. Her kış, yaz, gün doğumu ve gün batımı farklı. O yüzden gezdiğim yerlerde oluşan yansımaları resmetme ihtiyacı duydum. Güneş ile farklı bir bağım var. Güneşin bir anlamda insanın yansıması olduğunu düşünüyorum." dedi.

Burcu Ünlü, eserleri hazırlarken pastel boya mumlama tekniğinden faydalandığını söyleyerek "Bu tekniği yağlı boyada nasıl kullanabilirim sorusunu düşündüm ve o şekilde aktardım. Bir anı yakaladığımda, beynimdeki flaş belleğe attım ve zamanı geldiğinde, o hisleri yakaladığımda renklerle ve duygularımla tuvale döktüm." ifadelerini kullandı.

İlk sergisi olduğu için heyecanlı olduğunu dile getiren sanatçı, şunları kaydetti:

"Geri dönüşleri çok merak ediyorum. Sergi süresince insanlarla etkileşimde olabilmek için her gün burada olacağım. Serginin içinde bir sürprizim de var. Diğerlerinden farklı bir eser. Ziyaretçilerin o eseri bulmalarını istiyorum. Aslında ikinci sergimin bir parçası ve ikinci sergimin temasını barındıran bazı ipuçlarını içeriyor."

Ünlü, "Yansımalar" eserinden elde edilen gelirin Kansersiz Yaşam Derneğine bağışlanacağının altını çizerek, "Kimse kanser olmasın, hastalanmasın, herkes mutlu olsun istiyorum. Umarım bu projeyle benim de bir katkım olur." şeklinde konuştu.

Sergi 19 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Beşiktaş Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title