Haberler

Rusya'da Türkiye Bursları için sınav ve mülakat yapıldı

Güncelleme:

Rusya'da, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından sağlanan Türkiye Bursları için sınav ve mülakatlar gerçekleştirildi. Başvuruların incelenmesi sonucunda yaklaşık 250 öğrenci mülakata davet edildi.

Rusya'da, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) koordinasyonuyla sağlanan "Türkiye Bursları" için sınav ve mülakat yapıldı.

Rusya Federasyonu'nun farklı şehirlerinden gelen öğrencilere yönelik sınav ve mülakatlar YTB yetkililerinin organizasyonuyla Moskova Yunus Emre Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

YTB heyetine başkanlık yapan Türkiye Bursları Tanıtım Koordinatörü Mustafa Yakupoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye ile Rusya arasında güçlenen ilişkilerin bir yansıması olarak Türkiye Bursları'na ilginin de arttığını ve çok sayıda başvuru alındığını belirtti.

Bu yıl içinde Rusya Federasyonu'ndan Türkiye Bursları'na yönelik 1091 kişinin lisans, yüksek lisans ve doktora programı için başvuru yaptığını aktaran Yakupoğlu, başvuruların incelenmesini takiben yaklaşık 250 öğrencinin mülakata davet edildiğini bildirdi.

Rusya'dan 1992 yılından itibaren Büyük Öğrenci Projesi ve akabinde Türkiye Bursları programları kapsamında 13 bin 381 başvuru alındığını kaydeden Yakupoğlu, 3 bin 696 Rus vatandaşına Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında karşılıksız olarak burs sağlandığını dile getirdi.

Yakupoğlu, "Türkiye Bursları Programı kapsamında Rusya Federasyonu'ndan 2012 yılından itibaren 984 Rusya Federasyonu uyruklu öğrenci burs almış olup halihazırda 252 öğrenci araştırma, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde burslu olarak eğitim almaktadır. Türkiye'de halihazırda 3 bin 140 Rusya Federasyonu'ndan öğrenci burslu veya kendi imkanlarıyla eğitim hayatlarına devam etmektedirler." diye konuştu.

YTB heyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da da 21-24 Mayıs tarihlerinde Türkiye Bursları için Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu binasında sınav ve mülakat yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Rusya Burs Eğitim Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title