Haberler

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Bakan Tekin'in açıklamasına göre; sınıf öğretmenliği için 3.263, özel eğitim öğretmenliği için 2.499, rehberlik için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594, İngilizce için 968 öğretmen atanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merakla beklenen öğretmen atamaları ile ilgili açıklamada bulunuyor. Bakan Tekin, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık." dedi.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ, BAKAN TEKİN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımız son bir kez daha görüşecek. Ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Kısa zamanda atamayı bakanımız açıklayacak." demişti. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu.

ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR BELLİ OLDU

Bakan Tekin'in açıklamasına göre; sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik öğretmenliği için bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968 öğretmen atanacak.

"YÜZDE 50 KPSS YÜZDE 50 MÜLAKAT"

Tekin, "Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. " ifadelerini kullandı.

ATAMA BAŞVURULARI 20 MAYIS'TA

20 Mayıs'ta başlayacak atama başvurularına ilişkin sürecin ayrıntıları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500

Yorumlar (53)

bagıran adam:

Bir öğretmen adayı olarak oylar yine akp ye.

83
542
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

kaç tane oyun var

yanıt167
yanıt35
Sebati Can:

Teog'u kaldıran adam eğitimden anlamıyordur. Ülke eğitim seviyesi olarak çok gerilerdedir. Çocuklara göre eğitim verilmesi gerekirken eğitimin şablonları dahilinde eğitim veriliyor. Nasıl ki hastalık yoktur hasta vardır anlayışı varsa kişiye özel eğitim olmalı. Örneğin dünyanın en büyük haltercisi Türkiye'de Beden Eğitimi Öğretmenliğinde okurken halterde sınıfta kalmıştı. Halbuki adan yaşayan efsaneydi. İşte bizim eğitimimizin hali pürmelali bu!

yanıt83
yanıt12
Ercan cıftcı:

Bu iş CHP nin istismar konusu.. ÖĞRENCİ SAYISI : 19 milyon 126 bin 106 ÖĞRETMEN SAYISI 1 milyon 166 bin 177 oldu. Yani 16.4 öğrenciye 1 öğretmen. Hala eğitim fakültesi tercih edenler kendini sorgulamalı.

yanıt18
yanıt6
Hakan:

Haftada 2 saat dersi olan din kültürü için 1500 atama tam bir İsraftır.

436
119
yanıtYanıtla
Haksızmıyım:

öyle deme hayırsız. neticede rey'dir.

yanıt60
yanıt39
Önder Akgül:

Din kültürü öğretmenleri tecvit bile bilmiyorlar çocuğumu gönderdim eğitim sıfır inanınki okul dışındaki çarşaflı hocalara gönderdim daha iyi eğitim verdiler ne din kültürü öğretmeni ağzımı açtırmayın benim oy için atama yapılmaz. Ne çarfazflı cübbeli insanlar var din kültürü hocasından atanan hocalar harfleri telaffuz dahi edemiyorlar.

yanıt94
yanıt43
Önder Akgül:

Yanlış anlaşılma olmasın atanandin kültürü hocaları harfleri telaffuz dahi edemiyorlar. Muallim olmayan çarşaflı cübbeli insanlar atanan hocalardan daha iyi demek istedim.

yanıt31
yanıt25
kerem can:

Önder Din kültürü diyince niye sadece İslamiyet geliyor aklına. Adı üzerinde din kültürü yani sadece İslamiyet kültürü değil

yanıt38
yanıt31
Emin Alıç:

İngilizce hocaları da imam hatip mezunu olacak derse ne diycen

yanıt6
yanıt0
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title