Haberler

Küresel İletişim Derneği 16. Konferansı: İletişimin Geleceği: Vaatler ve Sorunlar

Güncelleme:

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süheyla Nil Mustafa, Küresel İletişim Derneği 16. Konferansı'nın 'İletişimin Geleceği: Vaatler ve Sorunlar' temasıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Konferansta iletişim alanındaki sorunlar ve imkanlar, medya, gazetecilik, medya psikolojisi, sürdürülebilirlik, kriz iletişimi, medya okuryazarlığı, sosyal medya ve yapay zeka gibi konular ele alındı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süheyla Nil Mustafa, iletişim alanındaki gelişmenin sorunları ve imkanları birlikte getirmesinden dolayı, "Küresel İletişim Derneği 16. Konferansı" için "?İletişimin Geleceği: Vaatler ve Sorunlar" temasının belirlendiğini söyledi.

Konferans Başkanı Mustafa, "Küresel İletişim Derneği 16. Konferansı"nın açılışında, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Küresel İletişim Derneğinin 2007'de ABD'de kurulan kar amacı gütmeyen bir kurum olduğunu belirten Mustafa, iletişim alanında medya profesyonelleri ve endüstri profesyonelleri ile çalışan derneğin, her sene farklı ülkelerde paydaşlarıyla buluşmak amacıyla konferanslar düzenlediğini ifade etti.

Mustafa, dün açılışı yapılan ve 17 Mayıs'a kadar İstanbul'da devam edecek olan uluslararası konferansın, köklü tarihe sahip Marmara Üniversitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, Türkiye dahil 15 ülkedeki 7'si Türk 23 farklı üniversiteden akademisyen ve medya profesyonellerinin katıldığını belirtti.

Uluslararası bir konferans düzenlemenin sevincini ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Mustafa, "Bu seneki konferansın teması 'İletişimin Geleceği' ve bununla ilgili "Vaatler ve Sorunlar" olarak belirlendi. Bildiğiniz gibi iletişim alanı günden güne, her geçen gün hızla değişmekte. Bu nedenle de birçok sorunu ve birçok imkanı da yanında getirmekte. Bu konu başlığı bu nedenle seçildi." dedi.

Güncel konulara ilişkin çok sayıda panel düzenlenecek

Mustafa, panellerin ilk oturumunun "Demokrasi Krizi ve Medya" başlığı altında yürütüleceğini ifade ederek, oturumun, Almanya Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı da yapmış olan Almanya Erfurt Üniversitesinden Prof. Dr. Kai Hafez tarafından yönetileceğini belirtti.

Bir diğer panelin "Dijital Çağda Gazetecilik" olduğunu anlatan Mustafa, söz konusu başlık altında gazeteciliğin dijital çağda aldığı yolun tartışılacağını vurguladı.

Mustafa, konferansta yapılacak "Medya Psikolojisi ve Temsil" başlıklı panelin önemine ilişkin, "Bildiğiniz gibi medya insanların bilinçaltını ve bilincini şekillendirmekte, izlediğimiz diziler, takip ettiğimiz sosyal medya platformları insanların kimliklerini dönüştürmekte veya buralarda farklı kimlik hareketlerine yol açmakta." diye konuştu.

Konferansta "İletişim ve Sürdürülebilirlik" başlıklı panelle önemli bir sorun olan sürdürülebilirlik konusunun ele alınacağını belirten Mustafa ayrıca, "Halkla İlişkiler ve Kriz İletişimi" başlıklı panelle Kovid-19 salgınına karşı devletlerin tepkileri ve bunların medya etkileşiminin ele alınacağını kaydetti.

Gazze konusuna da oturumlarda değinilecek

Mustafa, kriz iletişiminde bir diğer konu başlığının Pakistan'da meydana gelen depremler ve sel baskınları gibi olayların olduğuna işaret ederek, bu krizlerin devletler tarafından nasıl ele alındığı ve toplumda nasıl sorunlara yol açtığının görüşüleceğini dile getirdi.

Etkinliğe katılacak ve konuşacak akademisyenlerin bu alanlarda ülkelerinde çalışan ve çalışmalarında eleştirel yaklaşan kişiler olduklarını aktaran Mustafa, "O nedenle Gazze konusunda da hassasiyetleri olduğunu ben şahsen biliyorum. Ama kriz iletişimi gibi farklı konu başlıkları altında Gazze konusunda da konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Medya okuryazarlığının önemi

"Siyaset, İletişim ve Medya Okuryazarlığı" başlıklı panele ilişkin Mustafa, "Medya okuryazarlığı, bugün son derece önemli. Tam da aslında Gazze meselesiyle çok önemli bir başlık. Onunla çok ilgili bir başlık. Çünkü biz, Gazze meselesiyle ilgili olarak insanların medyadaki tepkileri nedeniyle devletlerin de tepki göstermeye başladığını gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa, medyanın topluma sunduğu bilginin dışında insanların da bu bilgiyi eleştirel şekilde okuma becerisini kazanmasının önemine değinerek, medya okuryazarlığı bilgisi ve bilincinin iletişim çalışmalarında son derece önemli olduğunu söyledi.

Gazze meselesinin de bu başlık altında çalışılması gerektiğine işaret eden Mustafa, bir diğer oturumun da "Sosyal Medya ve Toplumsal Cinsiyet" olduğunu anlattı.

Mustafa, bu oturumun konusunun da son derece önemli olduğunu vurgulayarak, toplum tarafından belirlenen kadınlık ve erkeklik söylemlerine, farklı medyalarda üretilen farklı kadın ve erkek algılarına, farklı ülkelerdeki uygulamalara odaklanılacağını ifade etti.

Sosyal medya konusunun da toplumsal bilinci ve şuuru geleneksel medyadan daha fazla şekillendiren bir mecra haline geldiğine dikkati çeken Mustafa, bu paneli o nedenle çok önemsediğini dile getirdi.

Yapay Zeka ve İletişim

Mustafa, "Yapay Zeka ve İletişim" başlıklı panelde de hayatın her alanına giren yapay zeka konusuna eğileceklerini kaydederek, iletişim konuşulacaksa yapay zekanın da ele alınması gerektiğini kaydetti.

Panellerde 8 başlık bulunduğu bilgisini veren Mustafa, konferansın düzenlenmesi dışında Küresel İletişim Derneğinin uluslararası dergileri olduğunu ve 16 ülkede medya dergisi yayımladıklarını aktardı.

Mustafa, bu dergi editörlerinin bir araya geleceği bir panel de düzenleneceğini belirterek, dergilerin 20 yıllık süreçte nasıl değişim geçirdiğine odaklanılacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Konferans Uluslararası İlişkiler Medya Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title