Haberler

Gaziantep'te Deprem Bölgesi Yerel Basının Durumu Eğitim Çalışması Programı Başladı

Güncelleme:

Gaziantep'te düzenlenen programda, depremlerden etkilenen bölgedeki gazetecilere ve iletişim fakültesi öğrencilerine seminer verildi. Programda gazetecilerin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

Gaziantep'te iki gün sürecek "Deprem Bölgesi Yerel Basının Durumu Eğitim Çalışması Programı" başladı.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ve Gaziantep Basın Cemiyeti işbirliğinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen bölgedeki gazetecilere ve iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik seminer verildi.

Bölgedeki gazetecilerin sorunlarının konuşulduğu programda, çözüm önerileri tartışıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programda, yerel basının önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"24 saat zaman mefhumu tanımadan kalbinde de memleket sevdan varsa yaptığı işi iyi yapma gayreti olan gönül ve dava insanlarıyla gidecek çok yolumuz var. Önümüzdeki engelleri aşarak ileri demokrasiye ulaşacağız. Edinilen şikayetler her yönden yüksek teknolojiyle desteklenmesi mali olarak da gelecek gayesi hissetmemesi gerekiyor."

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ise uzun yıllar sonra ilk defa Gaziantep'te bir etkinliği birlikte yapma kararını aldıklarını söyledi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hasan Kırmızıtaş ise iletişimin en basit haliyle iki kişi arasında enformasyon ağı olduğunu belirterek, "Günümüzde bilgi ve kaynağı korumak daha değerli hale geldi. Bu noktada eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gaziantep'te yapılacak eğitimin de genç meslektaşlarıma ve üniversite öğrencilerine yol gösterici rehber niteliği taşıyacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Taş da Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40'a yakın gazetecinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Sadece Kahramanmaraş'ta 30'a yakın gazeteci. İş yerleri yıkıldı. Halen cep telefonu ile mesleğini sürdüren meslektaşlarımız var. İsterim ki gazetecilere sahip çıkılsın." dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ise Malatya'nın depremlerde büyük yıkıma uğradığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Şu anda Malatya yeniden inşa ediliyor. 300 bine yakın insan Malatya'yı terk etti. 200 bin kişi ise konteynerlerde yaşıyor. Malatya basını da tamamen enkaz altında kaldı. Gazeteciler, basın konteynerlerinde mesleklerini sürdürüyor. Malatya'da gazeteyi basacak tek matbaa kalmadığı için gazeteleri konteynerde hazırlayıp Adana'da basıyoruz. Buna rağmen Malatya'da ayakta kalmak istiyoruz."

Üniversite öğrencileri ile bölgedeki gazetecilere internet haberciliği konusunda eğitim verilen program, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Deprem Deprem Yerel Haberler Eğitim Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title