Haberler

"Diyanet yöneticilerine her gün etli yemek var" haberine kurumdan yalanlama

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı yemekhanesinde farklı yemek uygulamasının olduğu ve personellere daha yüksek ücretten, üst düzey yöneticilere ise daha düşük ücretten yemek verildiği iddiaları üzerine kurumdan açıklama geldi. Diyanet, iddiayı yalanlayarak yemekhane uygulamasının tüm personel için aynı olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Diyanet yöneticilerine her gün etli yemek var" başlığıyla verilen bir gazete haberiyle ilgili açıklamada bulundu. Haberin gerçeği yansıtılmadığı belirtilen açıklamada personel ve üst düzey yöneticiler arasında da farklı bir yemek uygulamasının olmadığına yer verildi.

"İŞÇİLERE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDEN PAHALI YEMEK VERİLDİĞİ İDDİASI GERÇEK DIŞI"

Başkanlık açıklamasında başkanlık yemekhanesinde personele verilen öğle yemeği ücretlerinin Yemek Servisi Yönetim Kurulu tarafından belirlendiği belirtildi. Mevcut durumda öğle yemeği maliyetinin 100 lira civarında olduğu, bu rakamın piyasa koşullarına göre değişiklik gösterdiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Başkanlığımız yemekhanesinde yemek yiyen memurlar için devlet katkısı + memur katkısı alınarak yemek hizmeti verilmektedir. 4/D kapsamında görev yapan daimi işçiler için ise yemek ücretleri günlük net 143,69 Türk lirası olarak işçi personele nakit olarak ödenmektedir. Bu itibarla daimi işçiler kendilerine günlük net olarak ödenen 143,69 Türk lirası yemek ücretinin 100 Türk lirasını yemek hizmeti aldıklarında ödemektedirler. Görüldüğü üzere, devletin yemek yardımı olarak vermiş olduğu ücretin altında bir rakam işçi personelden tahsil edilmektedir.

HERKES İÇİN TEK MENÜ UYGULANIYOR

Bu itibarla işçilere, üst düzey yöneticilerden daha yüksek fiyata yemek verildiği iddiası, gerçek dışıdır. Nitekim diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki uygulamalarla ilgili mevzuat araştırıldığında haberin ne kadar yanlış ve gerçeklerden uzak olduğu açıkça görülmektedir. Ayrıca haberde iddia edildiği gibi üst düzey yöneticiler için farklı yemek menüsü hazırlanması da söz konusu olmayıp Başkanlık Merkez Teşkilatındaki tüm personel için tek menü verilmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

500

Yorumlar (6)

Ali KARA :

Bazı medya organları Diyanet'e iyice sardı. Yediğini, içtiğini, bindiğini, indiğini.... hesaplar oldu. Diyanetin yerinde olsam, görevlilerine; bunlar ölünce pamuk tıkama yerine beton dökün derim.

42
64
yanıtYanıtla
Uzman Yorumcu:

seninkine zeytinyağı koyverecekler anlaşılan..!

yanıt38
yanıt20
şahabettin Ayyıldız:

pamuk tıkamasınlar Allah ın emrettiklerini tebliğ etsinler yeter

yanıt29
yanıt4
Nuri Aga:

Fiyatı 100 lira civarında olan yemeklerin neler olduğunu da Bi açıklayın da biz karar verelim ucuz mu pahalı mı diye.

36
11
yanıtYanıtla
Evvab:

bu uygulama bütün devlet dairelerin de var. kanun bunu söylüyor. işçiye sözleşmeliye maaşı içinde ne kadar yemek yardımı alıyorsa o fiyattan da yemek veriyor. memur ise yemek ödeneği olmadığı için neredeyse yarı fiyatına yiyor çünkü maaşında yemek parası ödeneği yok.

12
3
yanıtYanıtla
Ekkgfzv Yhhfddnnb:

Sütte leke var

13
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title