Haberler

CHP'li Tanal: Köy camisine 65 bin TL'lik fatura borcu çıkarıldı, imam halktan tek tek para topluyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçi Köyü Camii'ne 65 bin TL elektrik borcu çıkarıldığını öne süren CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, "Faturalar eline tutuşturulan cami imamı, köy halkından para istiyor. İmam, yüz yüze görüşemediği köylüleri ise telefonla arayarak 'Faturaları ödeyemezsek caminin elektrikleri kesilecek' diyor" ifadelerini kullandı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Siverek Karakeçi Köyü Camii'ne 65 bin TL fatura borcu çıkardığını iddia etti.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçi Köyü Camii'ne 65 bin TL elektrik borcu çıkarıldığını söyleyen Mahmut Tanal, cami imamının faturayı ödeyebilmek için köy halkından para toplamaya çalıştığını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuyu gündeme getiren Tanal'ın açıklaması şöyle:

"Şanlıurfa halkının hayatını zindana çeviren özel elektrik şirketi DEDAŞ, Siverek Karakeçi Köyü Camii için 65 bin TL'lik elektrik borç çıkardı. Faturalar eline tutuşturulan cami imamı, köy halkından para istiyor. İmam, yüz yüze görüşemediği köylüleri ise telefonla arayarak, 'Faturaları ödeyemezsek caminin elektrikleri kesilecek. Elektrik faturalarının ödenmesi için desteğinizi bekliyoruz' diyor.

"DEDAŞ'IN FATURA TANZİMİNDE ŞEFFAFLIK YOK"

DEDAŞ'ın neye dayanarak Siverek Karakeçi Köyü Camisi'ne bu borcu çıkardığı bilinmiyor. DEDAŞ yetkililerinin, borcun kaynağını soranlara, "Caminin elektrik abonesinin bulunmadığını, vergi numarası üzerine fatura düzenlendiği" bilgisini aktardığı iddia ediliyor. DEDAŞ'ın fatura tanziminde bile şeffaflık yok. İbadet yeri olan camiye bu muameleyi reva gören DEDAŞ, vatandaşa neler yapmaz. İbadethaneler ücretsiz olduğu halde iktidar, yasal hükmü yerine getirmiyor. DEDAŞ karşısında iktidar, kanuna uyulmamasına bile göz yumuyor.

CHP'li Vekil, Cami İmamının Elektrik Faturasını Köylüden Para İstemekle Suçladı

"PARA TOPLAMAK İMAMLARIN GÖREVİ DEĞİL"

Diğer yandan cami imamlarının, fatura ve ibadethanelerin diğer giderleri için cemaatten para dilenmek zorunda bırakılması, hepimizi yaralıyor. İmamların görevi fatura ödemesi için para toplamak değil, cami ve mescitlerde dini hizmet sunmaktır. Daha önce imamların karşılaştığı sorunlara ilişkin Meclis'e sunduğumuz araştırma önergesinde de belirttiğimiz gibi Diyanet, ödenek ayırmadığı için camilerin masrafları, imamların omuzlarına yüklenmektedir. Görevli oldukları caminin ihtiyaçlarının karşılanmasından, eksikliklerinin giderilmesinden sorumlu tutulan imam-hatipler, kaynak arayışı sürecinde maddi ve manevi olarak yıpranmaktadır. Cami imamları, atandıkları ibadethanenin eksikliklerini, cami cemaatinden para toplayarak, kişi ve kurumlardan bağış talep ederek, şayet var ise cami dernek ve vakıflarından destek alarak ya da kendi imkanlarıyla tamamlamaya çalışmaktadır.

Cami ses sistemleri, ihtiyaç duyulan hoparlör, megafon ve mikrofon gibi ekipmanlar bile cami imamları aracılığıyla temin ediliyor. Yeterli kaynak bulamayan cami imamları, ihtiyaç duyulan elektronik cihazları kendi maaşlarıyla satın almaktadır. Camilerin ihtiyaç ve masraflarının karşılanması adına ve müftülüklerin talimatıyla sürekli para toplanması, cami imamlarını rahatsız etmektedir. Cami cemaatiyle karşı karşıya gelen imamlar, zaman zaman 'Para isteyecek yüzümüz kalmadı' şeklinde isyanlarını dile getirmektedir."

CHP'li Vekil, Cami İmamının Elektrik Faturasını Köylüden Para İstemekle Suçladı

CHP'li Vekil, Cami İmamının Elektrik Faturasını Köylüden Para İstemekle Suçladı

Kaynak: ANKA / Güncel

Mahmut Tanal Milletvekili Şanlıurfa Siverek Cami Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

500

Yorumlar (31)

Şerafettin Berk:

Camiye gitmediğiniz için bilmiyorsunuz sanırım sayın vekil tüm camilerde bu giderler halktan toplanıyor şaşırmanıza gerek yok ha gider zaten fazla ibadethanelerinde giderleri devlet tarafından karşılansa bişey olmaz orası ayrı bir konu daha gerçekçi halkın sorunlarıyla ilgilenin lütfen

300
195
yanıtYanıtla
Ender YILDIRIM:

yav sizin bahsettiğiniz ücreti halktan toplanan camiler nerde acaba yav ? camiye yardım diye cumadan cumaya açılan bi kutu var onun içinde de toplasan 300-500 lira oluyor. benden mi istemiyor bizim imam acaba

yanıt77
yanıt102
mehmet türkel:

Ender YILDIRIM: camilerde sadece yanan lambaların faturasını devlet ödüyor ısınma ve soğutma ise ayrı bir saate tabii olup vatandaştan toplanan paralar ile dernekler tarafından ödeniyor iyi araştır ondan sonra cevap ver.

yanıt115
yanıt13
ismail bey :

Ender bey sadece cumaları gittiğinizden bilmiyorsunuz. camilerde dernek var, sadece cuma değil, aradada gidip para verebilirsiniz, ibana gönderebilrisiniz,,,

yanıt43
yanıt1
Kenan Kart:

Şerafetin berk senin bahsettiğin camiler nerede bende dernek başkanıyım hiç bir giderimi halktan almıyorum özel inşaat yapacaksam ancak o zaman alıyorum onu da valilikten aldığım izinler çerçevesinde tabii. Devlet aydınlatma elektrik bedelini mutlaka ödemek zorundadır. ama ısıtmayı dernekler veya cemaat öder. Lakin bu camide sanırım uzun zamandır tek elektrik sayacı çalışmış ki bu miktar bu kadar olmuş, değilse aydınlatma için bu kadar fatura birikmez..

yanıt8
yanıt3
ARSLANOĞLU Hakan:

65 bin Lira, Ali Erbaş'ın Audi A8 makam aracının 3 günlük yakıt masrafıdır.

259
135
yanıtYanıtla
Mehmet Kan:

bak sen şu tanala ne çok düşünürmüş camiyi cemaiti maksat kaos kargaşa olsun.evlerin elektriğini ödemiyorlar bari caminin elektriğini ödesinler .

219
85
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Bir tanesini de sen yatırsaydın Tanal. Vekil olmak sadece lüks araçla hava atmak değil.

180
59
yanıtYanıtla
Hsn:

Tanal,camilerde aydınlatma gideri ücretsiz ama ısınma giderleri ücretli.orasının halkı kaçak elektrik kullanırken iyi camiye para vermeye gelince sıfır,imama tavsiyem soğuk havalarda ısınmak için klimaları açmasın soğukta kılsın cemaat namazını belki akıllanırlar

198
41
yanıtYanıtla
Yargı Dağıtır:

Caminin elektriği de kaçak çıksa hiç şaşırmam. Hırsızlık Urfa’nın içine işlemiş.

yanıt31
yanıt10
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title