Haberler

Atatürk'ün Selanik'teki doğduğu evden alınan toprak Ankara'ya ulaştırıldı

Güncelleme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki doğduğu evden alınan toprak Ankara'ya ulaştırılmak üzere Türkiye'ye getirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki doğduğu evden alınan toprak Ankara'ya ulaştırılmak üzere Türkiye'ye getirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ve İpsala Kaymakamlığı tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından otomobille İpsala Sınır Kapısı'na getirildi.

Sınır kapısında düzenlenen törende, Türk bayrağına sarılı toprak Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu'na katılan İstanbul Masterleri Atletizm Spor Kulübü sporcularına teslim edildi.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, törende yaptığı konuşmada, önemli bir etkinliğin İpsala'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teslim aldıkları toprağı, Ankara'ya götürülmek üzere atletlere teslim edeceklerini ifade eden Sevgili, "Başkonsolosluklarımızın aracılığıyla Atatürk'ün doğduğu evden toprak alınıyor, oradan buraya getiriliyor. Başkonsolosluk bize teslim ediyor. Biz atletlere teslim ediyoruz. Burada en önemli hususta gençlerimiz, kendini genç hisseden atletlerimiz toprağı Atamıza ulaştırıyor. Yoları açık olsun." dedi.

Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı boyunca yaptığı davranışların kendilerine ışık tuttuğunu belirtti.

Atatürk'ün hayatından örnekler veren Ünal "Milli Mücadele karanlıklar ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde gerçekleşti. Bakın Atatürk ne demiş milli mücadelenin başında 'Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktedir.' Yani Milli Mücadele'de Cumhuriyet'in temelinin enerjisi belli. Tabi ki büyük Atatürk'ü anlatmanın yolu sonsuz. Önemli olan anlamak, örnek almak, onun gibi görmek ve düşünmek." dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük de Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı bağımsızlık hareketinin Türk milletinin azim ve kararlılığıyla tüm yurtta dalga dalga yayılarak zaferle sonuçlandığını belirtti.

Küçük binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini, bu değerli emaneti sonsuza kadar koruma ve yaşatmanın geçlerin en büyük görev ve sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Okunan şiir ve halk oyunları gösterisinin ardından atletlere teslim edilen "Ata toprağı" Ankara'ya yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Selanik Ankara Kültür Spor Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

title