Haberler

ABD, İsrail'e Filistin vergi gelirlerini aktarması için baskı yapıyor

Güncelleme:

ABD'nin, Filistin yönetimi için toplanan vergi gelirlerini elinde tutan İsrail'e gelirleri aktarması için baskı yaptığı bildirildi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, ABD'nin baskısı, İsrail Maliye Bakanlığının, Filistin yönetimi için nisan ayında toplanan 46 ila 54 milyon dolar arasındaki vergi gelirini göndermeme kararını doğrulamasının ardından geldi. ABD'li üst düzey yetkililer, söz konusu vergi gelirlerini aktarmaları için yakın zamanda üst düzey İsrailli yetkililere 'ağır baskı' uygularken, bunu yapmamanın Batı Şeria'da 'akut bir ekonomik krize yol açacağı' ve gerilimi tırmandırabileceği uyarısında bulundu.

ABD'nin, Filistin yönetimi için toplanan vergi gelirlerini elinde tutan İsrail'e gelirleri aktarması için baskı yaptığı bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, ABD'nin baskısı, İsrail Maliye Bakanlığının, Filistin yönetimi için nisan ayında toplanan 46 ila 54 milyon dolar arasındaki vergi gelirini göndermeme kararını doğrulamasının ardından geldi.

ABD'li üst düzey yetkililer, söz konusu vergi gelirlerini aktarmaları için yakın zamanda üst düzey İsrailli yetkililere "ağır baskı" uygularken, bunu yapmamanın Batı Şeria'da "akut bir ekonomik krize yol açacağı" ve gerilimi tırmandırabileceği uyarısında bulundu.

Filistin yönetimi bu hafta başında, İsrail'in nisan ayı ödemelerini göndermemesi nedeniyle kamu sektörü çalışanlarına mart ayı maaşlarının sadece yüzde 50'sini ödeyeceğini ve borçların mali durum izin verdiği zaman ödeneceğini açıklamıştı.

İsrail'de aşırı sağcı fikirleriyle bilinen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in vergi gelirlerini tutma kararının, Filistin yönetiminin, İsrail'in Gazze'de uluslararası hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) üst düzey İsrailli yetkililere tutuklama emri çıkartılması için baskı yaptığı yönündeki tartışmaların ardından geldiği bildirilmişti.

Smotrich'in, Filistin'in "İsrail Devleti'ne karşı mücadele" çabalarını protesto etmek için İsrail tarafından Filistin yönetimi için 9 gün boyunca toplanan 46 milyon dolar vergi gelirini elinde tuttuğu belirtilmişti.

İsrail Maliye Bakanı Smotrich, geçen ayın sonlarında, uluslararası alanda devlet olarak tanınma yönündeki çabalarını sürdürmesi halinde Filistin yönetimine fon transferini keseceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Filistin Maliye İsrail Akut Uluslararası İlişkiler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title