Haberler

12. Uluslararası Ajyal Film Festivali Başvuruları Başladı

Güncelleme:

Doha Film Enstitüsü (DFI) tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Ajyal Film Festivali, 16-23 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde, yapımların 'Uzun Metrajlı Film' ve 'Kısa Metrajlı Film' kategorilerinde yarışacağı belirtilirken, yerli sinemacıların film ve belgesellerinin değerlendirileceği 'Made in Qatar' özel kategorisi de yer alacak.

Doha Film Enstitüsü (DFI) tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Ajyal Film Festivali', 16-23 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak.

DFI'den yapılan açıklamaya göre, festivale başvurular 12 Mayıs'tan 1 Eylül'e kadar yapılabilecek.

Yapımların "Uzun Metrajlı Film" ve "Kısa Metrajlı Film" kategorilerinde yarışacağı festivalde, Katar sinemasını desteklemek üzere oluşturulan "Made in Qatar" özel kategorisinde ise yerli sinemacıların film ve belgeselleri değerlendirilecek.

"Yapımcıları ve sinema meraklılarını bir araya getireceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DFI Başkanı Fatma Hassan Alremaihi, festivalin gerçekleşeceği tarihi ilan etmekten heyecan duyduklarını belirterek, "Film yapımcılarını, sektör çalışanları ve sinema meraklılarını unutulmaz bir hikaye anlatımı ve yaratıcılık merasimi için bir araya getirmeyi iple çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Alremaihi, festivale verilen desteğin önemine işaret ederek, "Ajyal'in 12. yılına girerken enstitü olarak yolculuğumuzun ayrılmaz bir parçası haline gelen izleyicilerimizin olağanüstü desteğinden ötürü minnettarız. Onların sürekli desteği, bizi her yıl hepimizin gurur duyabileceği ve birlikte paylaşabileceğimiz bir etkinlik düzenlemeye teşvik etti." değerlendirmesinde bulundu.

2023'te gerçekleşmesi planlanan "Uluslararası Ajyal Film Festivali", İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle "Filistin ile dayanışma amacıyla" iptal edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Doha Kültür Sanat Güncel Haberler

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title