Haberler

1. Uluslararası Mikrobiyoloji ve Pediatri Kongresi Başladı

Güncelleme:

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve Dünya Pediatri Derneği işbirliğinde düzenlenen '1. Uluslararası Mikrobiyoloji ve Pediatri Kongresi' başladı. Kongre, 6 ülkeden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve Dünya Pediatri Derneği işbirliğinde düzenlenen "1. Uluslararası Mikrobiyoloji ve Pediatri Kongresi" başladı.

Üniversiteden yapılana açıklamaya göre, Kongre Merkezi Yeşil Salon'da yapılan kongrenin açılışı programı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile 6 ülkeden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, açılışta yaptığı konuşmada, kongrelerin akademisyenlere ve bilim dünyasına sağladığı katkılara değinerek, böyle bir etkinliği Bolu'da düzenlemekten onur duyduklarını dile getirdi.

BAİBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, kongrenin en önemli özelliklerinden birinin disiplinler arası iş birliğiyle gerçekleştirilmesi olduğunu belirtti.

Tıp kongrelerinin genellikle branş bazlı yapıldığını anlatan Kurtoğlu, "Branşlar arası bilimsel dayanışma ve tartışmanın oluşturulması, tıp alanında sağlıklı hizmetin ve yeni yöntemlerin gerçekleşmesinde ivme sağlayacaktır. Kongrede toplam 16 oturumda konuşmacılarımızı ağırlayacağız. 32 davetli konuşmacımız bizlere bilgi ve deneyimlerini aktaracak. Uluslararası konuşmacılarımız Almanya, İsviçre, İngiltere, ABD, Lübnan ve KKTC'den geldi. Mikrobiyoloji ve pediatri alanında çalışan akademisyenler, temel konuların yanı sıra güncel bilimsel verileri de bizlere aktaracak." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan açılış oturumunda, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Hamdi Metin, "Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Enfeksiyonları" başlığında sunum yaptı.

Bolu'da 3 gün boyunca sürecek kongre, 18 Mayıs'ta düzenlenecek Abant Gölü Milli Parkı gezisiyle sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dünya Abant Bolu Eğitim Güncel Haberler

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Haziran dün gece deprem mi oldu? Filenin Sultanları maçı ne zaman 12 Haziran Çarşamba? Süper Lig ne zaman başlıyor 2024-25? #9917 Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title