Haberler

Komünist başkanın yönettiği Tunceli Belediyesi'nin borcu 230 milyon lira

Güncelleme:

"Komünist başkan" olarak bilinen TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 5 yıl yönettiği Tunceli Belediyesi'nin borçları açıklandı. DEM Parti'ye geçen belediyenin toplam borcunun 230 milyon 673 bin 692 lira olduğu ortaya çıktı.

Tunceli Belediyesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde göreve gelen DEM Partili yönetim, önceki başkan Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan kalan borçları açıkladı. Maçoğlu'nun 67 milyon 567 bin 806 lira borç ile devraldığı belediyenin borcunun 230 milyon 673 bin 692 lira olduğu belirtildi.

193 İŞ YERİ KİRALIK VERİLMİŞ

Belediye Başkanı Cevdet Konak, "5 Nisan 2024 tarihi itibariyle belediyemizin toplam borcu 230 milyon 673 bin 692 liradır. Belediyemizin 2023 yılı toplam geliri 188 milyon, toplam gideri 271 milyon lira. Personel giderleri brüt bütçemizin yüzde 84'üne pay almaktadır. Son 5 yıllık süreç içerisinde 145 kişi işe alınmış" dedi.

Belediyeyi devraldıktan sonra envanter çalışması yaptıklarını belirten Başkan Konak, "Belediyemizin 15 aktif müdürlüğü bulunmaktadır. Belediyemiz ana hizmet binası olmadığından dolayı fırın binası ve otogar biraz kısıtlı şartlarda hizmet vermekteyiz. Belediyemize ait olup yıkılması gereken binalar, belediye eski hizmet binası, itfaiye binası, eski Gençlik Kültür Merkezi binası. Belediyemize ait gayrimenkuller 193 iş yeri kiralık olarak verilmiş.

Moğultay Mahallesi'nde Dersim Apartmanı'nda 6 mesken, 6 büro, yeni belediye iş hanında 4 mesken, bir misafirhane, belediyemiz fırın binası, otogar binası, belediyeye ait değirmen, eski mezbaha yeri, sebze hali, 1 adet asfalt plenti, İstanbul Şişli'de 6 katlı bina, Atatürk Mahallesi'nde 2 lojman, 1 pazar yeri, 1 arıtma tesisi ve hayvan bakım barınağı. Araç iş makinesi toplam sayısı 71 adettir. Bunların dört tanesi hibedir, 7 tanesi de arızalı durumda. Yani daha doğrusu hurdaya çıkarmış durumda. Aktif çalışan araçlarımızla altyapı, çevre düzenleme ekibi çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.

PERSONEL GİDERLERİ BRÜT BÜTÇEMİZİN YÜZDE 84'Ü

Başkan Konak, 5 Nisan 2024 itibariyle belediyenin toplam borcunun 230 milyon 673 bin 692 lira olduğunu belirterek, "Belediyemizin 2023 yılı toplam geliri 188 milyon, toplam gideri 271 milyon lira. 82 milyon eksi bir bakiyeyle 2024 yılına devretmiştir. Personel giderleri brüt bütçemizin yüzde 84'üne pay almaktadır. Bu son 5 yıllık süreç içerisinde 145 kişi işe alınmış" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli Belediyesi Cevdet Konak DEM Parti Tunceli Politika Ekonomi Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500

Yorumlar (44)

F B:

Para olmadan komunizm bile çalışmıyor..

969
8
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Pankart asılacak mı? TC tabelaya eklenecek mi?

yanıt341
yanıt44
golebicemarti golebicemarti:

Sayın F B: Mesele Kominizim değil di, mesele Tunceli'de seçimleri DEM Parti'ye kazandırmaktı onu başardı. Saygılarımla.

yanıt116
yanıt29
hamza Yilmaz:

Koministliğin mumu bi dahaki seçime kadar bile yanmadı. Para ne kominizm tanır ne liberarilism. Ne din bilir ne iman. Bütün ideolojiler inanışlar susar para konuşur. Herkes cebindeki para kadar koministtir, kapitalisttir, faşisttir, sosyalisttir müslümandır hiristiyandır. Gerisi hikaye...

579
50
yanıtYanıtla
Baba Can:

Amerikalıların bir sözü var para konuşur palavra yürür

416
11
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Burası da su koyvermiş...

204
10
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yeni başkan Tunceli değil Dersim deyip hakkından gelir borçların...

yanıt72
yanıt11
Ufuk Gökceoglu:

Gaye başka, yılan yatağı sanki

yanıt47
yanıt7
sade vatandaş:

çalışanlara makul değil astronomik rakamlarda ücret verilirse olacağı buydu ayranı yokken içmeğe atla gidince koşmağa olacağı buydu zaten kominizm o yüzden dünyada iflas etti yalnız çin kapitalizmin bütün ilkelerini acımasızca uygulayarak kominizmi devam ettiriyor

200
12
yanıtYanıtla
hakan er:

Cilaları döküldü

186
13
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title