Haberler

Şanlıurfa'da tarlalara gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde gerçekleşen drone destekli aramalarda toprağa gömülü halde 351 adet kayıt dışı trafo tespit edildi. 100 bin nüfuslu bir ilçeye yetecek kadar güce sahip trafolar üzerinden kullanılan kaçak elektriğin maliyetinin ise yılda 200 milyon liradan fazla olduğuna işaret edildi.

Şanlıurfa'da nisan ayında tarlalara gömülerek gizlenen 351 kayıt dışı trafonun 100 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte olduğu bildirildi.

DRONE İLE RUTİN KONTROL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dicle Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, saha çalışmalarının yanında teknoloji kullanımı ile kaçakla mücadeleyi etkin bir şekilde sürdüren dağıtım şirketi, jandarma desteği ile Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde drone ile rutin kontrol gerçekleştirdi. Kontrollerde asgari 100 bin nüfuslu bir ilçeye yetecek yaklaşık 53 bin 500 KVA gücünde 351 kayıt dışı elektrik trafosu tespit edildi.

Şanlıurfa'da tarlalara gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi

EKONOMİYE ZARARI YILDA 200 MİLYON LİRADAN FAZLA

Kaçak kullanıcıların normalden 9-10 kat fazla enerji tükettiği, bunun da tedarik sürekliliğini sekteye uğrattığı vurgulanan açıklamada, sadece nisan ayı içinde yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak trafoların sulama sezonunda çalışsa bile ekonomiye zararının yılda 200 milyon liradan fazla olduğuna işaret edildi. Ceylanpınar ve Viranşehir'de 19 kayıt dışı trafoya el koyan dağıtım şirketi, kalan 332 kayıt dışı trafoya el konulması için suç duyurusunda bulundu. Drone kayıtlarında trafoların tarlalara gömülerek gizlendiği tespit edildi.

Şanlıurfa'da tarlalara gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi

"KAÇAK TÜKETİMLE MÜCADELE SÜRECEK"

Kaçak tüketimle mücadele vurgusu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi; "Bugüne kadar süren mücadele neticesinde bölge genelinde yüzde 42,8'e düşürülen kaçak tüketimle mücadele sürecek. Bölgede elektriği bu şekilde hunharca ve kaçak kullanan vatandaşlar dağıtım ve iletim hatlarına çok büyük zararlar vermektedir. Bu durum bölgedeki abonelerin kaliteli ve kesintisiz elektrik kullanma haklarını yok etmektedir. Özellikle tarımsal sulama döneminde hatlara orantısız aşırı yüklenme sebebiyle meydana gelen arızalar, bu bölgelerdeki dağıtım şebekesinin tamamen çökmesine sebep olmakta ve uzun süreli kesintilere neden olmaktadır.

Şanlıurfa'da tarlalara gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi

"ZORUNLU KESİNTİLER KAÇINILMAZ OLACAK"

Bu durum sadece bölgenin değil, ülkenin kesintisiz enerji arzını da tehdit ettiği için bu şekilde kaçak kullanımın devam etmesi durumunda, şebekenin aşırı yüklenildiği zamanlarda zorunlu kesintiler de kaçınılmaz olacaktır. Bu bağlamda sahada fiili olarak teknoloji destekli kontrollere aralıksız devam ediyoruz. Elektrik hırsızlığı ile mücadelemiz kararlılıkla sürecek."

Kaynak: AA / Ekonomi

Viranşehir Şanlıurfa Akçakale Siverek Harran Güvenlik Enerji Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500

Yorumlar (56)

Fikriye:

Aşiret düğünlerinde kilo kilo takılan altınların bir kısmını açıklıyor bu durum

1482
17
yanıtYanıtla
Kasım Ekşi:

Yurdum insanı elektrik parasını bize odetir.para kazanır onunla da haciya gider.

869
39
yanıtYanıtla
hakan er:

Dediklerin dogru ama hacıya gidilmez kardeşim hacca gidilir

yanıt287
yanıt56
Umut Yağcı:

Yok zaten hacıyı hocayı kariştrmasanız olmaz en iyi müslüman sizsiniz biliyoruz :)

yanıt121
yanıt57
Vatansever:

Hacca giden insan Allah'tan korkan insandır Allah'tan korkan insan hırsızlık yapmaz istisnalar olabilir belki Ama bu Kaideyi Bozmaz kusursuz olan İslam'dır insan değil zannedersin ki Bu ülkede sadece Müslümanlar yaşıyor hırsızlık yapanlar bir araştırılsın bakalım hangi dine mensuplar Belki de senin düşündüğün zihniyettenler

yanıt37
yanıt10
Bir insan:

Sorsan hepsi muhafazakar dindar peygamberler sehri burasi der

718
43
yanıtYanıtla
Hasibe Eroğlu:

Kaçak haram yiyenler dindar olamaz din böyle değil uygulama hatası var.

yanıt358
yanıt14
Murat Çetin:

Adamlar kendilerine hak görüyor kaça elektriği . Sonra düğünlerde kilolarca altın .

740
8
yanıtYanıtla
Kagan Kutlu:

birde peygamberler diyarı diyorlar. çalmak adet haline gelmiş.

570
17
yanıtYanıtla
Haksızsın:

doğru diyorlar, fakat peygamber bozuk yeri düzeltmeye gönderilirmiş, buraya gelenin haddi hesabı yok yine de düzeltememiş, çoğu istiyor ki yatalım devlet bize baksın, elektrikler bina içlerinde çoğu saat arkasından direkt bağlanır. tedaşçı el uzatırsa dayak yer. çakcn kibriti, bu arada benim memleketim,

yanıt49
yanıt1
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title