Haberler

Red Bull Half Court Türkiye elemeleri tamamlandı

Güncelleme:

Sokak kültürü ile basketbolu birleştiren Red Bull Half Court turnuvasının Türkiye elemeleri sona erdi. Kadınlar ve erkekler kategorisinde finale kalan takımlar, İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda şampiyonluk için mücadele edecek. Türkiye şampiyonları ise New York'ta düzenlenecek Dünya Finali'nde ülkemizi temsil edecek.

Sokak kültürü ile basketbolu birleştiren, her yıl amatör basketbolcuların yeteneklerini sergilediği Red Bull Half Court'ta elemeler tamamlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Redbull ile Üniversite Sporları Federasyonunun ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonun Türkiye elemeleri, Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul ve İzmir şehirlerinde oynanan maçlarla tamamlandı.

Eleme maçlarının ardından kadınlar kategorisinde Pamukkale Üniversitesi, İzmir Kavram Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi; erkekler kategorisinde ise Kocaeli Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, OSTİM Teknik Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi adlarını finale yazdırdı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden birer erkek ve kadın takımı da doğrudan finale katılacak.

Fila, Spalding, McDavid, SneaksUp'ın sponsorluklarında gerçekleşecek Red Bull Half Court Türkiye Finali'nde yarışacak erkekler ve kadınlar kategorisindeki 8'er takım, şampiyon olmak için 8-9 Haziran tarihlerinde İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda karşılaşacak.

Bu yıl 25 ülkede düzenlenen turnuvada erkek ve kadın kategorilerinde ülke şampiyonu olan takımlar ise ekim ayında New York'ta gerçekleşecek Red Bull Half Court Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Red Bull Half Court 3x3 basketbol turnuvasında takımlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşuyor. Maçlar, 10 dakikalık süre ve 21 sayı üzerinden oynanıyor. 21 sayıya ilk ulaşan takım oyun süresi bitmeden maçın kazananı oluyor. Maç bitiminde iki takımın skorları eşitse, mücadele uzatmaya gidiyor ve bu bölümde 2 sayı bulan takım, maçı galibiyetle tamamlıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cumhuriyet Meydanı New York Türkiye Dünya İzmir Turnuva Basketbol Spor Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title