Haberler

Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu

Güncelleme:

ABD Merkez Bankası, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

ABD Merkez Bankası ( Fed ), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

GÖSTERGELER EKONOMİK AKTİVİTENİN GENİŞLEMEYE DEVAM ETTİĞİNE İŞARET EDİYOR

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin sağlam bir hızla genişlemeye devam ettiğine işaret ettiği kaydedildi.

İstihdam kazanımlarının güçlü ve işsizlik oranının düşük kalmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, enflasyonun ise geçen yıl boyunca düştüğü ancak yüksek kalmayı sürdürdüğü anlatıldı.

Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu

FOMC'NİN YÜZDE 2'LİK ENFLASYON HEDEFİNE YÖNELİK İLERLEME SAĞLANAMIYOR

Açıklamaya, son aylarda Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) yüzde 2'lik enflasyon hedefine yönelik ilerlemenin sağlanamadığı eklendi.

Komitenin istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerin geçen yıl daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini düşündüğü belirtilen açıklamada, ekonomik görünümün belirsiz olduğu ve FOMC'nin enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olmaya devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, federal fon oranı hedef aralığının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmasına karar verildiği belirtilerek, faiz oranına yönelik herhangi bir ayarlama yapılırken, gelen verilerin, gelişen görünümün ve risk dengesinin değerlendirileceği ifade edildi.

Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu

HAZİRAN İTİBARIYLA BİLANÇO KÜÇÜLTME HIZI DÜŞÜRÜLECEK

Fed'in elindeki hazine tahvilleri ile menkul kıymetleri azaltmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, haziran ayından itibaren hazine tahvillerinde aylık sınırın 60 milyar dolardan 25 milyar dolara düşürülerek bilanço küçültme hızının yavaşlatılacağı aktarıldı.

Açıklamada, ipoteğe dayalı menkul kıymet portföyünü küçültme tavanının ise aylık 35 milyar dolar olarak korunduğu ve bu tavanı aşan anapara ödemelerinin hazine tahvillerine yeniden yatırılacağı kaydedildi.

Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu

ART ARDA 6 TOPLANTIDA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ

ABD'de yüksek enflasyon karşısında 2022'de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022'den bu yana 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştı.

Bankanın politika faizi, söz konusu artışlarla 2001'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı.

Son kararıyla Fed, politika faizini art arda 6 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı. Banka, politika faizinde en son Temmuz 2023'te 25 baz puanlık artışa gitmişti.

ABD'de enflasyon, Haziran 2022'de yıllık bazda yüzde 9 ile 1981'den itibaren en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak mart ayında yıllık bazda yüzde 3,5 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Abd Merkez Bankası Banka Fed Ekonomi Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500

Yorumlar (16)

Mehmet Kahraman:

5 sene önce 5000 liram vardı bugün gene 5000 liram var. Neresinden baksak acaba. Değer kaybetmemiş bence. Şimdi heyecan peşinde olanlar bu para değer kaybetti derler. TL ne sahip çıkmazsan kimse sahip çıkmaz. TL deher kaybediyor diyerek heyecan arayıp dolara faize yatiranlar. Çoluk çocuğun geleceğinden yiyorlar. 5000 liram 0 olacak deseler gene TL den vazgecmem

44
91
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Beş sene önceki 5000 Lira ile araba alınıyordu şimdi egzosu alınıyor Memmed efendi, eğer sen varı yoğu TL ye bağladıysan sana giden gitmiştir.

yanıt4
yanıt0
bilen adam:

Bizim faizde buna yakın. % 50 gibi ????. ABD ekonomisi bizimkinden kötü durumda

23
73
yanıtYanıtla
akrep kral:

teşekkürler dostum

yanıt17
yanıt4
Yorumcu Davut :

onun 5 i bile bizim 50 aynı sayılır. borcunu ödemek için karşılıksız dolar basıyor bişe olmuyor biz basarsak enflasyona yansıyor anında. kaldı ki ihtiyaçları için başka ülkeleri sömürmekten geri kalmıyor. biz kendi yağımızda kavrulmak zorundayız.

yanıt9
yanıt3
Abdullah Karakaya:

Bu memleket %70 leride ğördü bunuda atlatırız inşallah herkes işini düzgün yaparsa

34
47
yanıtYanıtla
bilen adam:

Hic bu kadar büyük ve organize soygun görmedi ama.

yanıt70
yanıt15
Salih Kandıralı:

Şimdi Altın alma zamanı. Sabah koşun. Altına hücum.

39
22
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

hazine milletin bankadaki dolarlarını nereye kadar satacak

32
9
yanıtYanıtla
akrep kral:

şimdi ne olcak iyimi kötümü

18
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title