Haberler

Bakan Bayraktar: Yusufeli Barajı ve HES'te elektrik üretimi için test aşamasına başlanacak

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yusufeli Barajı ve HES'te incelemelerde bulunarak, elektrik üretimi için test aşamasına başlanacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, bu tesislerin tam kapasite çalışmaya başladığında Türkiye'nin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacağını belirtti.

Bakan Alparslan Bayraktar : "Hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar :

"Hem ıslak testler hem kuru testler bitmek üzere; Bundan sonra hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız"

" Türkiye'nin enerji ihtiyacının çok önemli bir miktarını buradan karşılamış olacağız"

ARTVİN - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yapımı tamamlanarak sus tutma işlemi süren Yusufeli Barajı ve HES'te incelemelerde bulanarak "Bu ay sonunda elektrik üretimi için test aşamasına başlamış olacağız" dedi.

Bakan Bayraktar, "Testlerimiz başlamak üzere, bu testlerden sonra hem ıslak testler hem kuru testler bitmek üzere bundan sonra hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız. Türkiye'nin enerji ihtiyacının çok önemli bir miktarını buradan karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Erzurum üzerinden Artvin'in Yusufeli ilçesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ilçe merkezini sular altında bırakan Yusufeli Barajı ve HES'te incelemelerde bulundu. İncelemeleri sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar "Bugün burada Türkiye yüzyılını enerjinin de yüzyılı yapacak en müstesna, en önemli projelerinden birini yerinde incelemeye geldik. Burada Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni yerinde incelemede bulunduk, arkadaşlarımızdan bilgi aldık. 588 megavatlık kurulu güce sahip mühendislik açısından, kurgulanan teknik, yenilikler açısından dünyada literatüre girebilecek bir projeyi yerinde görme fırsatı bulduk. Yılda yaklaşık 1.8 -1.9 milyar kw saat elektrik üretecek inşallah yaklaşık 2,5 milyon hane halkının, vatandaşımızın evine elektrik buradan gidebilecek. Bizim Türkiye yüzyılını enerjinin de yüzyılı yapma hedefi doğrultusunda gerçekleştirileceğimiz projelerden en önemlisi olan yenilenebilir projelerine, yerli kaynak kullanacağımız projelere çok önemli bir örnek. Dolayısıyla bu projenin hayata geçmesinde bu işe vizyon olarak, hedef olarak bize bunu sunan başta sayın cumhurbaşkanımıza, bu projede emeği geçen bütün çalışanlara, DSİ çalışanlarımıza yüklenici firma çalışanlarımıza, bölge halkına şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten ülkemize müstesna bir eser kazandırılmış ve bu sayede ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını azaltma anlamında çok önemli bir adım atılmış oluyor" şeklinde konuştu.

"Bu tarihi ana tanıklık etmiş olduk"

"Bu tarihi ana tanıklık etmiş olduk" diyen Bakan Bayraktar "Testlerimiz başlamak üzere, bu testlerden sonra hem ıslak testler, hem kuru testler bitmek üzere. Bundan sonra hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının çok önemli bir miktarını buradan karşılamış olacağız. Testler için 4 metreye daha ihtiyaç var. Bu ay sonunda elektrik üretimi test aşamasına başlamış olacağız" bilgisini verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Yusufeli Barajı Yusufeli Türkiye HES Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title