Haberler

İşte ataması yapılacak 20 bin öğretmen için taban puan ve kontenjan tablosu

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakanlığın hesabından taban puan ve kontenjan tablosu da yayınlandı. Böylece en fazla ve en az atama yapılacak bölümler de kesinleşti.

Öğretmen atamalarına ilişkin takvim artık netlik kazandı. Ön başvurular 20 Mayıs'tan itibaren alınacak, sözlü sınavlar ise 1 Temmuz itibarıyla yapılmaya başlanacak. Bu atama döneminde3 bin 263 ile sınıf öğretmeni en fazla alım yapılan branş oldu.Sınıf öğretmenliğini, 2 bin 499 kadroyla özel eğitim öğretmenliği, bin 597 kadroyla rehberlik öğretmenliği, bin 594 kadroyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 968 kadroyla İngilizce öğretmeni takip ediyor.

SÖZLÜ SINAVLAR 1 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri, 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

EN ÇOK VE EN AZ ATAMA YAPILAN BÖLÜMLER BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde 2 sayfalık "Atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan tablosu" yayınlandı.

KONTENJAN VE PUAN TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Listede yer alan ve en az atama yapılacak branşlardan bazıları ise şu şekilde:

  • Psikoloji
  • Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi
  • Denizcilik /Gemi Elektroniği
  • Denizcilik/Gemi Makineleri
  • Farsça
  • Geleneksel Türk Sanatları
  • Gemi Yapımı/Gemi Donatım
  • Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri
  • Muhasebe ve Finansman
  • Tekstil Teknolojisi
  • Sanat ve Tasarım / Plastik Sanatlar / Plastik Sanatlar
  • Raylı Sistemler Teknolojisi / Raylı Sistemler Mekatronik
Haberler.com / Eymen Dursun - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Eğitim Yaşam Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500

Yorumlar (14)

Doğrucu deli:

Aslan payı yine dün kültürünün yazık haftada iki ders var sadece hele rehber öğretmen ne iş yapıyor bir ilkokulda iki tane var ikisinin de odası var çay sigara başka dertleri yok.Bazı branşlar haftada iki-üç gün okula gidiyor. Sınıf öğretmeni hariç gerisine gerek yok rehberlik ve din kültürü hiç gerek yok.Adaletli değil dağılım.Ve mülakat işi kalkmalı torpili olan mülakat ile yüksek puan alanın önüne geçip atanıyor.

101
68
yanıtYanıtla
Adem:

Hee.hatta okulları da kapatak.olma mı

yanıt8
yanıt7
Es Es:

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni. Diğer bütün branşlardan daha çok her zaman bu kadar kadro açılmasının ne anlamı var. Hiç bir işe yaramayan bir branş. Daha çok eğitim ve bilime dayalı olması gerekirken din kültürü

65
59
yanıtYanıtla
D:

Boş konuşmuşsun kardeş. Hak böyle aranmaz. Ahlak olmadan bilim ne olur sen düşün.

yanıt30
yanıt41
halit kaktüs:

Bu ders olmasın sonra ortalık cemaat müritleri ile dolsun dimi.

yanıt11
yanıt12
Ali Bolat:

din kültürü hocası olup cemaatçi olmayan.pek de hoca yok. asıl dinkulturu ile bebelere cemaatler sevdiriliyor

yanıt6
yanıt3
duyarlı vatandaş:

Bir gün bakanlığa geçersen rehberlik genel müdürlüğünü çok yakından ele alırım. Rehber öğretmen okulda pek işlevi olmadığı gibi diğer öğretmenlerin çalışma performansını etkiliyor. Dilim varmıyor ama ne iş yapıyorlar!!! Sözüm bir kaç düzgün çalışanı kapsamıyor tabiki!

37
16
yanıtYanıtla
JY:

EN ÇOK ATAMA OLMASI GEREKEN MATEMATİK, FEN BİLİMLERİ VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ OLMASI LAZIM AMA LİSTESE BU DETSLERİ GÖREMEDİM AMA YİNE DİN DERSİ ÜST SIRALARDA. YAZIK ÇOK YAZIK BU ÜLKE ADAM OLMAYACAK. OSMANLI TEKNOLOJİDE GERİ KALDIĞI İÇİN YOK OLDU AMA BİZ HALA DERSİMİZİ ALMAMIŞIZ. MATEMATİK, FEN, BİLGİSAYAR BİLİMLERİ BİLMEDEN NASIL KALKINACAĞIZ.

33
14
yanıtYanıtla
Sedat A.:

Sözlü mülakat varsa adelet yoktur torpil vardır. Seçimde kalkacak diye söz verilmişti.

35
5
yanıtYanıtla
Anil Ulker:

Din kültür ahlak tan bıktık yıllardır var hiç bir faydası yok demek ki kaldırılsın zorunlu din dersi saçmalığı

15
16
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title