Haberler
BBC

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy: Rusya'nın saldırıları artabilir

Güncelleme:

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Harkov'da elde ettikleri son kazanımların ardından ülkesinin kuzey doğusuna yönelik saldırılarını daha da artırabileceğini söyledi. Zelenskiy, askeri personel ve moralleri konusunda sorunlar olduğunu kabul ederken, mevcut askeri birliklerin bir kısmının boş olduğunu belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Harkov’da elde ettikleri son kazanımların ardından ülkesinin kuzey doğusuna yönelik saldırılarını daha da artırabileceğini söyledi.

Zelenskiy, askeri personel ve moralleri konusunda sorunlar olduğunu kabul ederken, mevcut askeri birliklerin bir kısmının boş olduğunu belirtti.

AFP haber ajansına konuşan Zelenskiy, ülkenin hava filosunun yetersiz olduğunu ifade etti ve müttefiklerin daha fazla hava savunma ve savaş uçağı göndermesi çağrılarını yeniledi.

Ukrayna'nın hava kabiliyetleri hakkında bilgi veren Zelenskiy, “Bugün Ukrayna'yı savunmak için ihtiyacımız olanın yaklaşık yüzde 25'ine sahibiz” dedi.

Ukrayna lideri Rusya’nın hava üstünlüğüne sahip olmaması için kendi filolarında 120-130 modern uçağın bulunması gerektiğini dile getirdi.

ABD kısa bir süre önce Ukrayna için askeri desteği de içeren 61 milyar dolarlık yeni bir yardım paketini onayladı.

Rus güçleri kısa bir süre önce Ukrayna'nın kuzeydoğu sınırında, ülkenin ikinci büyük şehri Harkov yakınlarındaki bazı köyleri ele geçirerek yeni bir taarruza başladı.

Harkov bölge valisi Oleg Synegubov Cumartesi günü yaptığı açıklamada bir hafta içinde yaklaşık 10 bin kişinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Öte yandan Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkenin doğu sınırını “potansiyel düşmanlara” karşı güçlendirmek için 2,3 milyar Euro'nun üzerinde harcama yapacağını açıkladı.

Bu sınır Rusya, Belarus ve Ukrayna'yı kapsıyor.

Zelenskiy, AFP'ye yaptığı değerlendirmede cephede daha fazla askere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

“Ciddi sayıda tugay var, mevcut tugaylar, bunların büyük bir kısmı boş. Askerlerin normal bir rotasyona sahip olması için bunu yapmamız gerekiyor. Böylece moralleri de düzelecektir.”

Bu konuyla ilgili yeni bir seferberlik yasası Cumartesi günü yürürlüğe girdi. Yeni kurallara göre, asker sayısını artırmak amacıyla savaşa katılma yaşı 27'den 25'e indirildi.

Zelenskiy Şubat ayında, Rusya işgalinde 31 bin Ukraynalı askerin öldüğünü açıkladı.

Ukraynalı yetkililer genellikle kayıp rakamlarını kamuoyuna açıklamıyor ve diğer tahminler çok daha yüksek.

BBC

Volodimir Zelenskiy Ukrayna Rusya Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title