Haberler

İsrail basını Türkiye'nin kararını yazdı: Tel Aviv gafil avlandı, boykot inşaat ve otomotiv sektörünü fena vurdu

Güncelleme:

Türkiye'nin ticari ilişkileri sonlandırdığı İsrail yönetiminin uykuları fena halde kaçmış durumda. Tel Aviv yönetiminin bu kararla gafil avlandığını yazan İsrail basını, temel hammaddelerin gelmesinin durması, temel ihtiyaç maddeleri ve gıda fiyatlarının artması ve konut fiyatlarının artabilmesi nedeniyle Türk boykotunun mali yansımalarının yakında İsraillileri etkileyeceğini aktardı. Öte yandan inşaat ve otomotiv sektörünün de boykottan özellikle etkilendiğine vurgu yapıldı.

Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari ilişkileri kesme kararı dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, ülkede yaşanabilecekler Tel Aviv yönetimini kara kara düşündürmeye başladı.

KONUT FİYATLARI ARTABİLİR

İsrailli gazete Calcalist, temel hammaddelerin gelmesinin durması, temel ihtiyaç maddeleri ve gıda fiyatlarının artması ve konut fiyatlarının artabilmesi nedeniyle Türk boykotunun mali yansımalarının yakında İsraillileri etkileyeceğini yazdı.

"FİYATLAR TÜRKİYE'DEKİ TEDARİKÇİLERDEN DAHA YÜKSEK OLACAK"

Habere göre, alternatif ithalat kaynakları bulmak zaman ve anlaşmalar gerektiriyor ve bunlar imzalansa bile mal fiyatlarının Türkiye'deki mal tedarikçilerinin talep ettiğinden çok daha yüksek olması muhtemel.

"TEL AVİV YÖNETİMİ GAFİL AVLANDI"

Haberde Tel Aviv yönetiminin bu karar ile adeta gafil avlandığı belirtildi. İsrailli gazete yöneticilerin Ankara'dan böyle bir hamle beklemediğini ve Türkiye'nin İsrail'le ticari bağlarını kesme kararının "tamamen sürpriz" olduğunu belirtti.

İNŞAAT VE OTOMOTİV SEKTÖRÜ TEHLİKEDE

Calcalist, inşaat sektörünün ve Türkiye'den İsrail'e bir dizi popüler otomobil ihraç eden otomotiv sektörünün boykottan özellikle etkilendiğinin altını çizdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Tel Aviv Türkiye İsrail Dünya Ekonomi Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500

Yorumlar (49)

hakan er:

Vallahi bu tarz haberlere acaip gülüyorum birileri bizimle herzamanki gibi eğleniyor.. Sanki israil için ticaret yapacak dünyada bir tek türkiye var ve sanki baska ülkeler üzerinden ticaret devam etmiyor sanki kürecik halen daha israili korumuyor ve sanki halen daha bakü ceyhan üzerinden israilin petrolünün yüzde 90 yakını gonderilmiyor

458
183
yanıtYanıtla
FA null:

evet tek ülke Türkiye var

yanıt125
yanıt360
Sezgin Sezgin:

Bizden alamadığı malı iki gün sonra gşdee başka ülkeden almaya başlar..O malları sadece Türkiye satmıyor...

yanıt361
yanıt116
Hek Tor:

''MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence'' diye guugıl emiceye verin, giden gelen gemileri görün... Hangi limandan kaçta kaltıklarını, hangi limana gideceklerini fala. Haaaa, EG (Mısır) yazanları da ayrı bir kefeye koyun, oyun orada başlıyor zaten. Ben neler gördüm neler.

yanıt136
yanıt40
orhan aydın:

Başkalarından anlamazlar değil başkalarından ucuz alamazlar ucuz olmasa 1 kilo domates almazlar enfilasyon artacak buda İsrail hükümetini zora sokacak

yanıt116
yanıt99
masteng aston:

Kadim iki dost

42
78
yanıtYanıtla
CEZA :

kadim iki düşman.. aczık tarihini oku ve anlamaya çalışş. 5 bin yıllık düşmanız sizin çocukken masal diye okuduğunuz kitaplar izlediğiniz filmleri bir araştırın bakın altında ne var... MU ATLANTİS..

yanıt79
yanıt19
Hasan Turk:

İki kardes

32
77
yanıtYanıtla
yakici halil:

Bunu yazin bi kenara Abd ve Butun bati birlik olarak Bunun bedelini turkiyeye cok agir odetecekler. Hemde baya cok. Adim gibi eminim

5
24
yanıtYanıtla
hayrettin ozkan:

Korkaklığa gerek yok

yanıt23
yanıt2
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title