Haberler

Hamas "ateşkes" dedi, İsrail reddetti: Şu an Refah'a saldırıyoruz

Güncelleme:

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmesinin ardından İsrail tüm umutları söndürdü. İsrail Savaş Kabinesi, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan ve Gazzeliler için son sığınak olan Refah kentinde saldırılara devam kararı aldı. İsrail ordusu, Refah kentinde 50'den fazla yere hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada "Şu an Refah'a saldırıyoruz." denildi.

Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı aldı.

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti. Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde, Hamas Hareketi'nin, ateşkes teklifini onayladığını bildirmesinin ardından sevinç gösterileri düzenlenirken İsrail'den skandal bir hamle geldi.

Hamas 'ateşkes' dedi, İsrail reddetti: Şu an Refah'a saldırıyoruz

SALDIRILARA DEVAM ETME KARARI ALDILAR

İsrail Savaş Kabinesi, Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurması sonrası Refah kentine saldırılara devam kararı aldı.

50'DEN FAZLA HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentinde 50'den fazla yere hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Saldırıların şu anda da devam ettiği öğrenilirken bölgedeki gerilim tırmanıyor.

Hamas 'ateşkes' dedi, İsrail reddetti: Şu an Refah'a saldırıyoruz

ABD'DEN HAMAS AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "İsrail'le ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasıyla ilgili olarak Miller, "Hamas'ın bir yanıt verdiğini doğrulayabilirim. Bu yanıtı şu anda gözden geçiriyoruz ve bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz." dedi.

Hamas 'ateşkes' dedi, İsrail reddetti: Şu an Refah'a saldırıyoruzABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller

Miller, "Rehine anlaşmasının İsrail ve Filistin halklarının çıkarına olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Bu, acil bir ateşkes getirecek, insani yardımın daha fazla ulaştırılmasına olanak tanıyacak ve bu nedenle bir anlaşmaya varmak için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Sözcü Miller, "Ateşkes kesinlikle başarılabilir. Masanın üzerinde bir anlaşma var." dedi.

GUTERRES'TEN ATEŞKES ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Refah'a yönelik kapsamlı saldırıya ilişkin belirtilerden derin endişe duyduğunu kaydeden Guterres, daha önce yerinden edilmiş ve çok zor durumda olan insanların tekrar harekete geçtiğine işaret ederek, "Bu insanların güvenlik arayışı çok kez inkar edildi." dedi.

Guterres, uluslararası insancıl hukuk uyarınca tarafların sivilleri korumak zorunda olduğunu vurguladı. BM Genel Sekreteri, "İsrail ve Hamas'a, Gazze'de acıyı sonlandırmak için acilen gerekli adımları atma çağrımı yineliyorum." mesajını verdi.

İSRAİL'İN REFAH'A KARADAN SALDIRI HAZIRLIĞI

İsrail ordusu sabah yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti. İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, Refah'ın doğusunda boşaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyordu. İsrail ordusunun Refah'a karadan da saldırı başlatacağı endişesiyle bölgenin doğusunda zorunlu göç başladı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

İsmail Heniyye İsrail Mısır Katar Gazze Hamas Ordu Dünya Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500

Yorumlar (48)

Özcan Özcan:

her şeyin bir bedeli var hamas masum sivilleri hedef alırsa karşısındaki devlette alır yani RÜZGAR EKENE FIRTINA BİÇERLER!

454
574
yanıtYanıtla
MUHAMET KİNG:

biri gelip seni evinden ederse seni evinden gasp ederse tepkin nasıl olur ey insan

yanıt0
yanıt0
Musti40 :

Bedel kadınları çocukları masum insanları öldürmekmi? Nasıl bir zihniyet seninkisi? Utan

yanıt8
yanıt2
JY:

BU YORUMUN ALTINA IMZAMI ATARIM.

yanıt269
yanıt238
Cihans:

dogru demissin eline kozu verdin mesru hale getirdin sonradan vah vah para etmiyor

yanıt150
yanıt84
Marko Apostolidis:

yani israil 1948den beri hep asker filistinlilerimi ezdi? yoksa hepsi sıradan vatandaş değilmiydi. ikiside suçlu. esas suçlu ise seyirciler ve silah veren almanya

yanıt34
yanıt3
Mehmet Kör:

1948 den bu yana masum sivilleri öldüren İsraile laf etme ,onlar masum sivil değil demi

yanıt39
yanıt2
Hüseyin Kara:

Sende bunu yedin Sen geç içeri geç çayı ben söylerim

yanıt3
yanıt0
Ercan Sevinc:

Müslüman ülkeler topyekun silah a sarilm bunlar geri adım atmayacak

340
363
yanıtYanıtla
İnanç Akçay:

Daha yazmayı bilmiyor silah tutacakmış iban at uçak biletin benden. Klavye canavarı

yanıt4
yanıt1
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title