Mardinli Çiftçilerin Yol Kapatma Eylemi Sürüyor

Güncel Haberler

Mardin'de vatandaşın 24 saat önce başlattığı eylem nedeniyle Türkiye-Irak arasındaki tek yol olan uluslararası İpekyolu trafiğe tamamen kapandı.

Mardin'de köylülerin 24 saat önce başlattığı eylem nedeniyle Türkiye - Irak arasındaki tek yol olan uluslararası İpekyolu trafiğe tamamen kapandı. İpek yolunun belirli noktalarına taşlarla bariyer kuran köylüler 24 saatten bu yana yolu kapalı tutuyor. İpek yolu üzerinde yer yer araç lastiği yakan köylüler 3 günden bu yana elektrik ve sularının olmadığını belirterek, "Ürettiğimiz ürünün 4-5 katı kadar elektrik faturası gönderiliyor. Bu elektrik faturalarını zaten ödeyemiyoruz. Ödeyemediğimiz için elektriklerimizi kestiler. 3 günden bu yana suyumuz yok. Ekmeğimiz yok ve sürekli saldırı altındayız. Burada ikinci Şengal yaşanıyor" dedi.

İpekyolunu trafiğe kapatan köylülere jandarma özel harekat birlikleri zaman zaman gaz bombası ve havaya ateş ederek müdahale etti. Mardin'in Derik ilçesine bağlı Adlı köyünde eylem yapıp yolu trafiğe kapatan köylüler su sorunlarının çözülmemesi durumunda köydeki çocukların ölebileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpekyolu, Türkiye, Mardin, Irak, Politika, Güncel, Haberler