Analiz - Bmgk Veto Çıkmazında

Güncel Haberler

İSTANBUL (AA) – SELİN ÇALIK MUHASİLOVİÇ - BM'nin altı temel organından biri olarak barış ve güvenliği tesis amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kuruluş tarihi olan 1946'dan sürekli aynı tip eleştiriye maruz kalıyor; daimi üyelerin sürekli kullandığı veto hakkı.

İSTANBUL (AA) – SELİN ÇALIK MUHASİLOVİÇ - BM'nin altı temel organından biri olarak barış ve güvenliği tesis amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kuruluş tarihi olan 1946'dan sürekli aynı tip eleştiriye maruz kalıyor; daimi üyelerin sürekli kullandığı veto hakkı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dünya beşten büyüktür" vurgusu ile bir dönem BMGK'nın başkanlığını yürüten Richard Woolcott'un "BM ve üyelerini, dünyanın tüm gerçeklerinden uzakta, cam bir evde yaşayan Kafka'nın bedenine benzetmesi" bu eleştirilerin önde gelenlerine önemli birkaç örnek teşkil etmekte.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler, Suriye, Politika, Güncel, Haberler