Haberler

HDP saldırganı sorgusunda döküldü: Binaya birkaç kez keşif için gittim

Güncelleme:

İzmir'de, Deniz Poyraz'ın öldüğü HDP İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırının ardından gözaltına alınan şüpheli emniyetteki ifadesinde, saldırı öncesi bölgede keşif yaptığı itiraf etti.

Konak ilçesinde, HDP İzmir İl Başkanlığının bulunduğu binaya O.G. isimli şahıs, saat 11.05 sıralarında silahla girdi. Şahsın içeriye girmesinin ardından silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve cadde trafiğe ve yaya geçişine kapatıldı. Kısa bir süre sonra şahsın içeride parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdüğü belirlendi.

BÖLGEDE BİRKAÇ KEZ KEŞİF YAPMIŞ

Öte yandan şüphelinin emniyetteki ayrıntılı ifadesi de ortaya çıktı. Şüpheli O.G.'nin sorgusunda, saldırı öncesi bölgede keşif yaptığını söylediği belirtildi. Sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlarıyla tartışmalar yaşadığını belirten O.G., "PKK'dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleşiyoruz. Bina çevresine birkaç kez keşif için gittim. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm." dediği öğrenildi.

HDP saldırganı sorgusunda döküldü: Birkaç kez keşif için gittim

PERVİN BULDAN BİNADA İNCELEME YAPTI

Saldırının ardından İzmir'e gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan binada inceleme yaptı.

HDP saldırganı sorgusunda döküldü: Birkaç kez keşif için gittim

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR

Meydana gelen olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"17/06/2021 tarihinde Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Binasına silahlı bir kişi girerek parti binasındaki bir çalışanı silahla vurarak öldürdüğü bilgisinin alınması üzerine derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda iki Cumhuriyet Savcımızın ve bir Başsavcı Vekilimizin kolluğa verdiği talimatlar doğrultusunda soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Olay şüphelisi O.G. suçta kullanılan suç eşyası silahla beraber olay yerinde yakalanmıştır. Maktule D.P.'nin ölü muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması talimatları verilmiş ve olay mahallindeki delillerin toplanması amacıyla olay mahalli güvenlik altına alınmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir."

HDP saldırganı sorgusunda döküldü: Binaya birkaç kez keşif için gittim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Halkların Demokratik Partisi İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Selin Akpınar :

Normalde o binanın önünde bir sürü polis var bu adam nasıl girmiş oraya

135
34
yanıtYanıtla
Erol Aydin:

ittifak öncesi mağduru oynatacaklar. standart plan

80
27
yanıtYanıtla
ahmet say:

mağdurlar neden hep muhalefet partileri hiç hükümet tarafından saldırıya uğruyan birini gördünüzmü

46
51
yanıtYanıtla
ahmet say:

bu kadar vatanını seviyorsa gitsin asker olsaymış gönüllü palavra bu işler planlı bence

74
11
yanıtYanıtla
songül zeybekgil:

Kurgulanmış bir saldırı, ortalığı karıştırmak istiyorlar. Durup dururken hep ye neden saldıranlar,eskiden olsa anlardik. Zaten sessiz ve tüm vekilleri hapiste neredeyse. Her ne olursa olsun sokağa çıkmayın bu bir oyun seçimleri bekleyin kendinizi koruyun

58
4
yanıtYanıtla
Yaşar Mercanoğlu:

Bende saf saf bunu adam sanıp haber programlarına bakardım tövbe tövbe

20
6
yanıtYanıtla
ahmet dalkıran:

Ulan yine maduru oynuyorlar ya helal olsun. Seçim öncesi böyle prpaganda yapacaklar. Madem adam HDP düşmanı içeri girdi, içerde kim var kim yok ateş eder. Bir kişiyi öldürüp çıkmaz. Seçim çalışması için yapılan bir propaganda dan başka bir şey değil. Olan garibana oluyor.

10
4
yanıtYanıtla
Sefer Aydın:

O zafer işareti yaptığın parmakları bir gün kırarlar.

4
3
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

bu caninin banka hesapları da araştırılsın yüklü bir meblağ karşılığı yapmış olabilir ve bence bu herifin işbirlikçilerini araştırsın polis diyecem de nerde o günler.

2
4
yanıtYanıtla
Gamze Tuncer:

Gündem değiştirmek için yapılan garip bir olay Bu kadar sıkıntılı konu var iken bir düşünün gündemi nasıl değiştirebilir siyasetcilerin yönünün başka bir konuya nasıl döndürebirlerdi. Yine bir Kurgu Yine bir Türkiye ...

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title