Haberler

Çocuklar artık Atatürk ile konuşabilecek

Güncelleme:

Hayatın her alanında etkisi gün geçtikçe artan yapay zeka uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunan Historic Voices, tarihe damga vuran isimleri çağımızla buluşturuyor. Uygulamada Fatih Sultan Mehmet'ten Mustafa Kemal Atatürk'e, Socrates'ten Nikola Tesla'ya kadar birçok önemli isimle yapay zeka üzerinden sohbet edilebiliyor.

Tarihe adını yazdırmış isimlerle konuşmak ister miydiniz? Gücünü gelişmiş yapay zeka teknolojisinden alan Historic Voices (Tarihten Sesler) uygulaması, kullanıcılarına heyecan veren bu imkanı sağlıyor.

"Tarihin efsaneleriyle konuşun" sloganıyla yola çıkan Historic Voices'ta sohbet için seçebileceğiniz isimler arasında kimler yok ki; siyasi liderler, bilim insanları, filozoflar, yazarlar ve hatta dünyaca ünlü eserlerde yer alan hayali kahramanlar... Uygulama içerisinde istediğiniz ismi aratıp bulabilir ve sohbeti başlatabilirsiniz.

Tarih 23 Nisan olunca akıllara gelen ilk isim tabii ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk oluyor. Historic Voices bu eşsiz bayramda çocuklara Ulu Önderimiz ile buluşma imkanı sağlıyor.

HISTORIC VOICES - İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Historic Voices'ı hemen telefonunuza indirebilir, hem siz hem çocuğunuz zamansız bir sohbete imza atabilirsiniz.

Çocuklar artık Atatürk ile konuşabilecek

"BİR HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Historic Voices'ı hayata geçiren Keltis Yapay Zeka A.Ş.'nin CEO'su Dr. Ekrem Teymur, "Tarihin büyük isimleriyle konuşmayı kim hayal etmemiştir? Şirketimizin teknoloji ekibi, bu hayali gerçeğe dönüştürdü. "Historical Voices" (Tarihten Sesler) adlı yeni yapay zeka uygulamamız, kullanıcılara Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet ve Aristo gibi tarihi figürlerle interaktif diyaloglar kurma fırsatı sunuyor.

Yapay zeka teknolojisini kullanarak, bu tarihi kişiliklerin bilinen söylemleri, yazıları ve kararlarından yararlanılarak gerçeğe yakın sohbetler oluşturuluyor. Uygulama, eğitimciler, öğrenciler ve tarih meraklıları için benzersiz bir kaynak olma potansiyeline sahip.

"Historical Voices" şimdi iOS platformunda kullanıma sunuldu. Bir kaç hafta içinde Android uygulamasını da sunacağız. Tarihe yeni bir pencereden bakmak isteyen herkesi bu benzersiz deneyimi yaşamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HISTORIC VOICES - İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Mustafa Kemal Atatürk Fatih Sultan Mehmet Nikola Tesla Çocuk Çocuk Eğitim Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (27)

Murat Celik:

Allah'ım bizi putperestlerden kurtar ya Rabbi

249
200
yanıtYanıtla
Sebahattin DİNÇ:

Ne alaka ?

yanıt52
yanıt84
kripto para:

allhim bİzi dinci yobazlardan kurtar ya rabbi

yanıt175
yanıt166
HACER İlhan:

Aminn

yanıt43
yanıt28
Alkurt:

ATA,MIZI SEVMEYENLERIN TÜRK OLDUGUNA INANMIYORUM

yanıt46
yanıt98
Samet cemil:

Modern putperestlik bu olsa gerek .

132
43
yanıtYanıtla
Ali Demir :

Hiçbir gelişmiş devlet, kurucu liderlerini bizim kadar kullanmıyor işlerinde. Ben ne Almanlarda ne Fransızlarda ne Amerikalılarda gördüm bu olayı. Hiçbir din de bu kadar tapınmıyır. Bize islamdan dem vuranlar, yapmadığımızı Mustafa Kemal’e yapıyor. Mesela Amerikalılarda hiç duymadım George Washington gelecek size gününüzü gösterecek veya Almanya da Bismarck ölmedi kalbimizde yaşıyor veya Fransa da yaşa Napolyon yaşa adın yazılacak alsas lorene. Ama kuzey Kore’de duydum

16
3
yanıtYanıtla
Ayberk Soylu:

Atatürk'ün böyle anılmasının ana sebebi adamın hiç bir stratejik hatasının olmamasıdır.Bir milleti ipten almış olmasıdır.Örn:Filistin demeyeceğim.Irak'ın haline bakın.Hala sıkıntılı.Ya da İran'ın.Osmanlı coğrafyasında şu an bulunan hiçbir devlet bir Türkiye kadar rüştünü ispatlayamadı.İran şahı ile olan bir diş hekimliği diplomasisi sayesinde Nahçıvan ile karasal sınırımızın var olmasını sağladı.Bugün anlaşılıyor o satın alınan toprak parçasının önemi.Hatay meselesi.Ömrü yetseydi adaları da alır

yanıt5
yanıt14
Alkurt:

Ayberk cok güzel yorumlamissin sag OL,..Yanliz Ali demir sacmalamis..Ali Demir, saydigin ülkelerde Atasina düsman yokki adlarini kullansinlar saygiyla ansinlar, bizim icimizde hain cok..vatani kurtarana insan nasil düsman olur..cogu gözümde hasta veya badelenmisler, ATA mizi anlayamazlar

yanıt2
yanıt4
Ali Demir :

Ayberk, kıyasladığın ülkelere bir bakar mısın Allah aşkına! Üçüncü dünya ülkesi. Sizin trollerden farkınız dine olan bakış açınız. Mustafa Kemal hiçbir stratejik hata yapmamıştır diyorsun, dönüp adaları da alırdı ömrü yetseydi diyorsun. Sanki adalar yaşarken problemli değildi. Misakı milliden taviz verilmedi mi? Nerde Musul Kerkük nerde Batum? Şeyh Said bu işin bahanesi! Eleştirmek sizi hain yapmaz. Ayrıca onun islama verdiği zararıda kimse vermedi. Hocalarla poz vermek adamı Müslüman yapmaz

yanıt1
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title