Haberler

'Hayata Devam Türkiye'

'Hayata Devam Türkiye'

Arama Kurtarma Derneği (akut) ile Ak Sigorta'nın İşbirliğiyle Başlatılan 'Hayata Devam Türkiye' Projesi Kapsamında 'Afet Eğitim Tırı' ve Türkiye'nin İlk Üç Boyutlu 'G-force Deprem Similatörü'nden Oluşan Konvoy, Adana'ya Geldi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Ak Sigorta'nın işbirliğiyle başlatılan 'Hayata Devam Türkiye' projesi kapsamında 'Afet Eğitim Tırı' ve Türkiye'nin ilk üç boyutlu 'G-Force Deprem Similatörü'nden oluşan konvoy, Adana'ya geldi.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında, 5 yıl içinde 50 il ve 150 ilçede gerçekleştirmeyi hedefledikleri proje kapsamında, İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'dan sonra Adana'da da olası deprem anında yapılması ve yapılmaması gerekenleri çeşitli yöntemler kullanarak aktarmayı amaçladıklarını belirtti.

Similatör bulunan tırda 7,4 şiddetinde depremi sırasında yaşanılanları hissettirdiklerini ifade eden Mahruki, ayrıca tiyatro gösterileriyle katılımcılarda deprem bilincini oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, şöyle devam etti: 'Deprem öncesinde de alınacak önlemlerin olduğunu anlatacağız. Sigorta bilincini oluşturmamız gerekir. Sağlam bir binada oturmak istediğiniz gibi sigortanızı da yaptırmalısınız. Similatör ve tiyatro gösterilerine ilgi yüksek. Bizim söyleyeceklerimizi sanatçılara söylettik. Bu daha etkili oluyor.' Ak Sigorta Bölge Müdürü Hüseyin Kanat, 'Herkes araçlarını sigortalatıyor. Ama yaşanılan evin sigorta yapılması konusunda aynı duyarlılık gösterilmiyor. Konut sigortaları son derece düşük. Halk çok yüksek zannettiği için yaptırmıyor. Vatandaşımızı bilinçlendirerek deprem sonrası yaşayacakları sıkıntılar konusunda uyarmak için buradayız' dedi.

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki tırların 22 Haziranda Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi yakınında, 23 Haziranda da Ceyhan ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanacağı bildirildi.

(İYO-MUT-MHD) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });