Haberler

Twitter'a bant daraltma yasağı uygulanmayacak

Güncelleme:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci atamayan Twitter'a 3 aylık reklam yasağı getirdi. Ancak bant daraltma uygulaması Türkiye'de uygulanmayacak.

Sosyal medya yasasıyla birlikte tüm popüler sosyal medya uygulamalarının Türkiye'ye temsilci ataması gerekiyordu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) temsilci atamayan Twitter'a 3 aylık reklam yasağı getirdi. Buna rağmen Twitter henüz Türkiye'de bir temsilci atamadı. Herkes yaptırımların 2. aşaması olan bant daraltma uygulamasının Türkiye'de uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Beklenen açıklama ise geldi. İşte detaylar…

Yaptırımın ikinci aşamasına gelen Twitter için bant yasağı uygulanmayacak!

BTK geçtiğimiz temmuz ayında popüler sosyal medya uygulaması Twitter için reklam yasağı getirmişti. Bu sayede Twitter Türkiye pazarından gelir elde edemedi. 21 Temmuz'da alınan karara göre, üç ay içinde temsilci belirlemezse Twitter'ın bant genişliğinin daraltılması söz konusu olacaktı. Bu bant daraltma uygulaması neredeyse erişim engeli anlamına geliyor. BTK'nın Twitter'a tanıdığı süre dolmak üzereyken gözler BTK'ya çevrildi.

Peki bant daralması uygulanırsa neler olur? Eğer bu yaptırım uygulanırsa Türkiye'den Twitter'a erişim bir hayli zor olacak. Günümüzde insanlar sosyal medya mecraları sayesinde bilgiye hızlıca erişebiliyor. Birlik beraberlik duygularını bu mecralardan paylaşıp kamuoyu oluşturabiliyor. Bunun en canlı örneklerini ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depreminde gözlemledik.

Twitter, Türkiye'de her an kapatılabilir! İşte nedeni

Ayrıca İsrail-Filistin Savaşı'nda diğer sosyal medya mecralarının aksine Twitter yeni ismiyle X tarafsız bir duruş sergiledi. Birçok medya kuruluşu bu olay karşısından tarafını sergilemekten çekinmedi. Özellikle Meta çatısı altındaki platformlar savaşın diğer tarafı olan Filistinlilerin içeriklerine ve topluluklarına erişim sorunuyla gündeme geldi. Tüm bu şartlar altında Türk Devleti kamu vicdanını gözeterek Twitter bant daraltması yaptırımını uygulamayacak.

Devletimiz, kamu vicdanını gözetiyor ve milletimiz adına etkin kararlar alıyor. X'in (Twitter), reklam yasağı doldu ve bant daraltma dönemine girildi. Ancak bu yaptırım, uygulanmayacak!. 2 sebepten dolayı uygulanmayacak. Bu videoda, konuyu kısa bir şekilde anlattım ???? pic.twitter.com/sar4T6ofFY

— Hakkı Alkan (@hakki_alkan) October 30, 2023

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Türkiye Twitter Sosyal Medya Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title