Haberler

Steinmeier önce İlber Ortaylı'yla müze gezdi, sonra Boğaz Turu yaptı

Güncelleme:

Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve tarihçi İlber Ortaylı ile Sirkeci Garı'ndaki Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier Sirkeci Garı'ndaki etkinliğin ardından vapurla Boğaz turu yaptı.

Tarihçi İlber Ortaylı, Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e eşlik ederek Sirkeci Garı'ndaki Demiryolu Müzesi'ni gezdirdi.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul Havalimanı'ndan ayrıldıktan sonra 63 yıl önce Almanya'ya iş gücü göçünün başladığı nokta olan Fatih'teki Sirkeci Tren Garı'na geldi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İlber Ortaylı'nın anlatımıyla müze gezdi

İLBER ORTAYLI, ALMAN CUMHURBAŞKANI'NA MÜZEYİ GEZDİRDİ

Steinmeier, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Davut Gül ile Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Müzeyi, tarihçi İlber Ortaylı'nın anlatımıyla gezen heyet, "Almanya'ya Türk İşçilerin Göçü" temalı sergi ile Türk kadın işçiler ve onların müziklerini konu alan "Gurbette Hasret" sergisini de ziyaret etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İlber Ortaylı'nın anlatımıyla müze gezdi

ALMAN CUMHURBAŞKANI BOĞAZ TURU YAPTI

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Sirkeci Garı'ndaki etkinliğin ardından vapurla Boğaz turu yaptı. Eminönü Arabalı Vapur İskelesi'nden kendileri için özel tahsis edilen vapura binen Steinmeier, seyahati sırasında Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in de katıldığı ekonomi çevreleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İlber Ortaylı'nın anlatımıyla müze gezdi

TARABYA'DA VAPURDAN İNDİ

İstanbul Boğazı'nda vapurla yaklaşık 1,5 saat yolculuk yapan Steinmeier, Sarıyer Tarabya sahiline geldi. Burada Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından karşılanan Steinmeier, bir davet programı için Almanya Büyükelçiliği'nin Tarabya'da bulunan tarihi yazlık rezidansına geçti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İlber Ortaylı'nın anlatımıyla müze gezdi

GÜVENLİK HAT SAFHADA

Öte yandan Steinmeier'in vapurla yaptığı İstanbul Boğazı turuna kıyı emniyeti, sahil güvenlik ve polis botları da eşlik etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İlber Ortaylı'nın anlatımıyla müze gezdi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Frank-Walter Steinmeier Walter Steinmeier Ekrem İmamoğlu İlber Ortaylı Davut Gül İstanbul Türkiye Almanya Kültür Sanat Dünya Haberler

500

Yorumlar (37)

Kartal:

recep beyin yabancı dili olmadığına bahse girerim ama ispat edemem

249
19
yanıtYanıtla
Erol Gergin:

yarim yamalak arapca bilir, men dakka dukka gibi

yanıt10
yanıt7
Sabahattin Polat :

Biraz Arapça bilir mesela men dakka dukka, esfelai safilin. İngilizce de Van minüt dediğini duymuştum.

yanıt46
yanıt29
Umut Yağcı:

Yabancı dile gerek yok Türkçe konuşarak sizi şamarlıyor zaten bide yabancı dille mi şamarlasın :)

yanıt54
yanıt30
Erol Gergin:

Ibranicede biliyormuş

yanıt19
yanıt16
Barış Yeşildağ:

Umut soyadının hakkını veriyorsun yigido

yanıt13
yanıt9
Arda Yıldız:

İmamında ingilizcesi yok. yooo aaaay yooyuu diye saçma bişeler söylüyordu. ayrıca burada Erdoğan yok ne alaka?

yanıt4
yanıt5
Xn Fx:

Yorum yaparken düşünmeden, etkileşim alıp mutlu olmak için yorum yapıyorsunuz. Böyle saçma sapan, yok “göbekli ilber” yok “ingilizce aksanı kötü” gibi anlamsız ukala yorum yapacaksanız yapmayın, dünyadaki her şeyi siz bilmiyorsunuz, her düşünceniz değerli değil, bunların farkında olarak kendinizi yüceltmeden yorum yapın. Ayrıca avrupada kimse aksanlı İngilizceye takılmaz, elin İngilizi krallık aksanı yok diye söylenmez, bizim vatandaşımız, ingilizce bilmez, aksanahomurdanır. Olgunlaşın.

70
102
yanıtYanıtla
Blackened:

Şaka mısın sen dünyadaki her şeyi de İlber Ortaylı bilmiyor. Ne demek aksanlı İngilizce avrupada kimse bilmez? Arkadaş bilginiz yok fikriniz var, bu ülkede Alman cumhurbaskanina babalar gibi Almanca ile İstanbulu en ince detayına anlatacak tonla hoca var. He arkadaş bu ülkenin maksimum entellektueli ilber baba, tamam sensin :))

yanıt34
yanıt9
Xn Fx:

Okuduğunu anlamada iyi yerlerde olmadığımızı biliyordum ama bu konuda, bu kadar berbat olacağımız, aklımın ucundan bile geçmedi. Öncelikle bana İlber Ortaylı kadar tarihi bilgisi , güçlü hitabeti ve dili olan TONLA profesörlerden birini söyleyebilmenizi beklemiyorum. Sadece okuduğunu anlamayan olduğunu unuttuğumdan bir daha söyleme ihtiyacı hissediyorum; Avrupa’da kimse İngilizceyi krallık aksanıyla konuşmaya çalışmaz, dilde önemli olan gramerin doğru kullanımı ve telafuzun aslına uygunluğudur.

yanıt15
yanıt8
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title