Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararları

Yerel Haberler

ÖYK; Denizli, Gaziantep, İstanbul, Muğla, Nevşehir ve Bayburt'ta bazı taşınmazların satışlarını, bazılarının da imar planı değişikliklerini onayladı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Denizli, Gaziantep, İstanbul, Muğla, Nevşehir ve Bayburt'ta bazı taşınmazların satışlarını, bazılarının da imar planı değişikliklerini onayladı. Kurul ayrıca, İstanbul, Eskişehir ve Antalya'da bazı taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasın karar verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Kurul kararlarına göre, TCDD adına kayıtlı Denizli'nin Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi'ndeki 2 bin 388,98 metrekare yüzölçümlü arsanın 3 milyon 710 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Ahmet Ömercioğlu'na, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka köyündeki toplam 10 bin 884,68 metrekare yüzölçümlü arsanın 8 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Kerim Kara'ya, tta Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı Nevşehir'in Merkez ilçesi Yeni 1. Mıntıka Mahallesi'ndeki 8 bin 573,49 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün 3 milyon 294 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Nurgül Doğan-Mustafa Görüş Ortak Girişim Grubu'na satılmasına karar verildi. 

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Güvenevler Mahallesindeki 20 bin 576,25 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliği onaylandı.

Bu arada, Tekel İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına kayıtlı İstanbul'un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Dragos mevkisindeki 25 bin 878,64 metrekare yüzölçümlü konut+ticaret alanı kararı getirilmesine ilişkin ve 15 bin 858 metrekare yüzölçümlü parsellere yönelik park+konut alanı kararı getirilmesine ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planına ilişkin askı sürecinde yapılan itirazlar reddedildi.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Bayburt'un Merkez ilçesi Tuzcuzade Mahallesi'ndeki 640 metrekare ve 2 bin 606 metrekare yüzölçümlü parsele konut alanı fonksiyonu önerilmesine ilişkin nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliği onaylandı.

Öte yandan İstanbul'da 71, Eskişehir'de 2, Antalya'da 2, Gaziantep'te 10 taşınmazın taşınmazın Maliye Hazinesine ait hisselerinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gaziantep, İstanbul, Bayburt, Yerel, Haberler