Köylülerin Dinamit Kabusu

Güncel Haberler

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu yapım çalışmalarında patlatılan dinamitler yakındaki evlerinin hasar görmesine sebep oldu.

Bakü-Tiflis- Kars (BTK) demiryolu yapım çalışmalarında patlatılan dinamitlerin yakınındaki evlerinin hasar görmesine sebep olduğunu öne süren köylüler hukuki yollara başvurdu. Köylüler, paylayan dinamitler yüzünden rahat uyku bile uyuyamadıklarını söyledi.

BTK demiryolu yapım çalışmalarının sürdürüldüğü Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Doğruyol ile Taşbaşı Köyleri ile Ardahan'ın Yukarı Cambaz, Damlıca ile Taşdeğirmen köylerinde patlatılan dinamitler, evde hasar oluşturdu. Ev ve ahırlarında hasar meydana gelen köylüler, ilgili firma hakkında avukatlar aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı

Ardahan Asliye Hukuk ile Arpaçay Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ilgili firma hakkında ev hasarları ile ilgili zarar-ziyan, manevi tazminat, su kaynaklarının kaybı, dinamit patlatılması, tozlar dolayısıyla ürün azalması davaları sürüyor. Yukarı Cambaz Köyü Muhtarı Özer Karabıyık, "Evlerimiz çatladı. Her an dinamit patlatılıyor. Geceleri yatamıyoruz. Uykularımız kaçtı. Çaresiz kalınca yargıya gittik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardahan, Arpaçay, Bakü, Kars, Politika, Güncel, Haberler