Kılıçdaroğlu: Tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik ciddi suçlamaları olduğunu belirterek, "Tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti devletidir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik ciddi suçlamaları olduğunu belirterek, "Tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Yöneticiler sesiz kalıyorsa bir sorun var demektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, terörün bir amacı olmadığını, terörün insanları yıldırmak ve düzeni bozmak için var olduğunu ve uluslararası boyutu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, uluslararası ilişkilerde gerçekten terörün önlenmesi konusunda mücadele verilmesi durumunda terörün hep birlikte sonlandırabileceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Dış politikanın çok iyi yapılması ve sürdürülmesi gerekir. Türkiye'de izlenen dış politikanın yanlış olduğunu söylemiştim. Biz 'yurtta barış dünyada barış'ı savunan bir zihniyetteyiz. Devletlerin çıkarı akılcı politikalar üzerinedir. Duygusallıktan uzak akılcı politikalar. Biz kendi ülkemizin çıkarlarına bakarız. Dış politika, ülkeler arasında derin yarılmalara yol açabilir. Bugünkü dış politika düşman kazanan bir politikadır. Bunun 180 derece değişerek, dost kazanan bir hale getirilmesi gerekir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri, Kemal Kılıçdaroğlu, Donald Trump, Türkiye, , Haberler