Kaş'tan Meis'e dostluk mesajları

Güncel Haberler

SON günlerde Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz geriliminde en çok gündeme gelen yerleşim yeri olan Yunanistan'ın Meis Adası'na, kardeş şehri ve komşusu olan Antalya'nın Kaş ilçesinden dostluk ve barış mesajları gönderildi.

SON günlerde Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz geriliminde en çok gündeme gelen yerleşim yeri olan Yunanistan'ın Meis Adası'na, kardeş şehri ve komşusu olan Antalya'nın Kaş ilçesinden dostluk ve barış mesajları gönderildi. Bir an önce pandemi sürecinin sona ermesini isteyen Kaşlılar, Meisli dostlarını özlediklerini söyledi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de NAVTEX ilan etmesinin ardından Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan kıta sahanlığı ve diğer sorunlarda en çok gündeme gelen Yunanistan'ın Meis Adası'na, komşusu ve aynı zamanda kardeş şehri Kaş'tan dostluk ve barış mesajları gönderildi. Kaş merkezine 7,1 kilometre uzaklıktaki adanın sakinleri, pandemi öncesi ihtiyaçlarının büyük bölümünü Kaş ilçesinden karşılıyordu. Kaş'tan yılın 9 ayında her gün iki feribotla Meis Adası'na sefer düzenleniyordu. Özellikle yabancı turistleri taşıyan Kaşlı yatların uğrak yerlerinden biri de Meis Adası oluyordu. Kaşlılar, Meis Adası'na indikleri zaman 'Kalimare komşu' diyerek Meisli dostlarını selamlıyordu. Her gün saat 10.00'da Meis Adası'na Kaş'tan kalkan iki feribota, sandıklar dolusu sebze, meyve, bakliyat, inşaat malzemesi yüklenip, götürülüyordu. Meis Adası'nın önde gelen geçim kaynağı Kaş'tan gelen Türk ve yabancı turistlerdi. Akşam düzenlenen gece turlarında Meis Adası, Kaş'tan gece turu ile gelenlerle cıvıl cıvıl oluyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Akdeniz, Yunanistan, Türkiye, Antalya, , Haberler