HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı: Kobani'den Getirilen Yaralılar Tutuklanıyor

Güncel Haberler

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş, "Türkiye'de tedavileri sürerken, Türkiye'ye karşı işlenmiş bir suç ya da suçlama olmaksızın tutuklanmaları hukuken kabul edilemez" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, " Kobani'de ailesini, halkını, insanlığı korumak için savunma yaparken yaralananların Türkiye'de tedavileri sürerken, Türkiye'ye karşı işlenmiş bir suç ya da suçlama olmaksızın tutuklanmaları hukuken kabul edilemez bir durumdur" değerlendirmesinde bulundu.

Beştaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Kobani'de DAEŞ'e karşı insanlık ve yaşam mücadelesi verirken yaralananların Türk adalet sisteminde tutuklu olarak yargılandığı"nı savundu.

Türkiye sınırları içerisinde, Türk hukuk sistemine karşı işlenen bir suç olmaksızın yasadışı örgüt üyeliğinden tutuklu olarak yargılanan onlarca yaralı kişinin, "hukuken karşılığı bulunmayan bir suçlama" ile karşı karşıya olduğunu iddia eden Beştaş, bu kapsamda HDP'ye, insan hakları örgütlerine ve kamuoyuna onlarca başvuru ve hak ihlalleri yansıdığını belirtti.

Beştaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle Kobani'de ailesini, halkını, insanlığı korumak için savunma yaparken yaralananların Türkiye'de tedavileri sürerken Türkiye'ye karşı işlenmiş bir suç ya da suçlama olmaksızın tutuklanmaları hukuken kabul edilemez bir durumdur. Şanlıurfa'da tutuklanarak, Osmaniye'ye sevk edilen yaralıların özgürlüklerinin kısıtlanması yetmezmiş gibi avukatlarına ulaşması ve savunma hakları da bu sürgünlerle engellenmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Meral Danış Beştaş, Türkiye, Kobani, Politika, Güncel, Haberler