Deplasmana gitmek için destek bekliyorlar

Güncel Haberler

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, 4 yıl önce kurulan ve bu yıl ilk kez 3'üncü ligde oynamaya hak kazanan Yeşilyurtspor Kadın Futbol Takımı, maddi imkansızlıklar nedeniyle deplasmandaki maça gidemiyor.

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, 4 yıl önce kurulan ve bu yıl ilk kez 3'üncü ligde oynamaya hak kazanan Yeşilyurt spor Kadın Futbol Takımı, maddi imkansızlıklar nedeniyle deplasmandaki maça gidemiyor. İlk hafta kaymakamlığın desteğiyle Antalya'da sahaya çıktıklarını anlatan kulüp başkanı Davut Katar, "Futbol federasyonunun kararına göre 3'üncü ligde oynayan takımlar yol ve konaklama masraflarını kendileri karşılamak zorunda. İlk deplasman maçımıza kaymakamlık desteğiyle gittik. Kendi evimizde iki maç yaptık. Bu hafta Afyon maçımız var. Henüz hiçbir destek alamadık. Kara kara nasıl gideceğimizi düşünüyoruz" dedi.

İzmir'deki 3 kadın futbol takımından biri olan ve 4 yıl önce kurulan Yeşilyurtspor Kadın Futbol Takımı, alt yapıdan yetişen sporcularla bu yıl 3'üncü ligde oynamaya hak kazandı. 500 bin nüfusa sahip Karabağlar ilçesinde 'kadınlar futbol oynayamaz' mantığını yıktıklarını söyleyen Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Davut Katar, 30'u lisanslı 50 kadın futbolcuyla başarıya koştuklarını dile getirdi. Kısıtlı koşullarda sporcuların azimle kendilerini geliştirdiğini ifade eden Katar, maddi zorluklar yaşadıklarını belirterek, "3 yıl önce Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı karara göre 3'üncü ligde oynayan takımların yol ve konaklama masrafları kısıtlandı. 1 ve 2'nci ligde oynayan kadın futbol takımlarının yol ve konaklama masrafları TFF tarafından karşılanıyor. 3'üncü ligde ise ilk 3 sıradaki takımlara destek veriliyor. Biz ise yeni kurulan bir takım olarak köklü kulüpler içinde zorlanıyoruz" dedi. Yeşilyurtspor Kulübü olarak spora gönül vermiş çocuklardan kesinlikle ücret talep etmediklerini ifade eden Katar, "Amatör spor kulüpleri olarak gönüllü çalışıyoruz. Sosyal medyanın aktif kullanıldığı bir dönemde çocukları bilgisayarın başından kaldırmak zorken buraya gelip antrenmanlara katılıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar, Futbol, İzmir, Güncel, Haberler