Binali Yıldırım: Ankara'da artık gizli ortaklar yok

Politika Haberleri

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, parlamenter sistemi savunan muhalefeti eleştirerek, "Türkiye'de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık.

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, parlamenter sistemi savunan muhalefeti eleştirerek, " Türkiye'de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık. Artık milletin vekilleri ile milletin lideri Cumhurbaşkanı aynı günde her beş senede seçilecek. Böylece Ankara'da artık gizli ortaklar yok" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin Edirne il kongresine katıldı. Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki kongrede partililere seslenen Yıldırım, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla 18 yılı geride bıraktığını ve bu süreçte bir çok kez darbeci vesayetle karşı karşıya geldiklerini dile belirterek, "Sistem değişikliğini MHP ile beraber başbakanlığım döneminde başlattık ve 16 Nisan 2017 referandumu ile artık Türkiye'de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık. Artık milletin vekilleri ile milletin lideri Cumhurbaşkanı aynı günde her beş senede seçilecek. Böylece Ankara'da artık gizli ortaklar yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım, AK Parti, Türkiye, Ankara, , Haberler