Haberler

Engelliler Haftası Etkinlikleri Erzurum'da Düzenlendi

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler, Erzurum'da gerçekleştirildi. Program kapsamında özel gereksinimli bireylerin el sanatları sergisi açıldı ve sahne performansları sergilendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Engelliler Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen program, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Palandöken Özel Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve Güzide Özel Bakım Merkezi Müdürlüğünden hizmet alan özel gereksinimli bireylerin hazırladığı el sanatları sergisinin açılışıyla başladı.

Serginin açılışına Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, ASH İl Müdürlüğüne bağlı kurumların yöneticileri, özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin yöneticileri ve özel gereksinimli bireyler katıldı.

Sergi açılışının ardından, "Sevgi, Tüm Engelleri Aşar" temasıyla engelli bireylerin sergilediği sahne performanslarıyla göz doldurduğu bir program gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, engelliler konusunda toplumsal hassasiyetin önemine değindi.

Engellilerin sosyalleşmesi konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Aykut, "Engelliler haftasında Bu yılki sloganımız "Engelleri Birlikte Aşabiliriz" ile engelli bireylerimizin topluma entegrasyonunu kolaylaştırmak, eğitim ve istihdam olanaklarını genişletmek adına yürüttüğümüz çeşitli projelerimizi vurguladık. Özel gereksinimli bireylerimize yönelik sosyal hizmet çalışmalarımızı sürekli iyileştirmekteyiz. Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi'nin de katılım sağladığı etkinliklerde, engellilikle ilgili farkındalığı artırmak ve özel gereksinimli bireylerimizin yaşam kalitelerini iyileştirmek adına yapılan çalışmalar paylaşıldı. Engellilik, sadece bireyleri değil, aileleri ve toplumu da etkileyen geniş kapsamlı bir mesele olarak ele alınmakta ve bu bilinçle hareket edilmektedir. Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, özel gereksinimli bireylerimizin topluma tam olarak entegre olmalarını sağlamak için çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerle, özel gereksinimli bireylerimizin toplumda aktif bir şekilde yer almaları teşvik edilerek ve farkındalık oluşturuyoruz. Bu vesileyle, özel gereksinimli bireylerimizin toplumda daha fazla görünürlük kazanması ve hak ettikleri desteği alabilmeleri için tüm kurum ve bireyleri duyarlı olmaya ve sorumluluk almaya davet ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından özel gereksinimli bireylerce, tiyatro gösterisi, şiir dinletisi ve folklor gösterisi sunuldu. Renkli görüntülerin oluştuğu program izleyenlerden tam not aldı.

Özel bireylerin sahne performansları, sevgi ve dayanışmanın tüm engelleri aşabileceğini kanıtladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Erzurum Aile Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title